– Jag kunde inte tro det jag såg

Bild till nyheten – Jag kunde inte tro det jag såg
Ex-röde Stewart Downing är på väg att avsluta karriären vid 37 års ålder. Till The Athletic berättar han om vad han tänkte första gången han såg Harvey Elliott i aktion.

– Första gången jag såg Harvey var när vi (Blackburn) mötte Liverpool bakom stängda dörrar i en träningsmatch i juni ifjol, berättar Downing.

Liverpool vann komfortabelt med 6-0 innan Premier League skulle starta om efter coronautbrottet.

– Jag kunde inte tro det jag såg. Han var bara 17 år, men så mogen för sin ålder. Jag minns och spelade ihop med Raheem (Sterling) då han var 17. Han hade så mycket talang men inte Harveys spelförståelse, säger Stewart Downing.

Stewart spelade själv i Liverpool 2011-13 och förra säsongen var han lagkamrat med Elliott, som var utlånad till Blackburn och svarade för sju mål och 11 assist på 42 matcher.

– Han stack ut för oss den senaste säsongen, vilket du kunde se varenda dag på träning. Han var vår bästa spelare, tillsammans med skyttekungen Adam Armstrong. Det verkade alltid som att Harvey visste var han skulle vara och hur han skulle röra sig på planen. Han har det som krävs för att spela på toppnivå, fortsätter Downing.

Tidigare i veckan skrev 18-årige Elliott på ett nytt femårskontrakt med The Reds.

– Det är tufft att ta sig in i Liverpoolelvan eftersom han måste konkurrera med Salah och Mané. Men han är en liten annan typ av spelare, då han inte baserar sitt spel på kraft och fart. Han är mer en kreatör. 

– Jag kan se framför mig att han får inhopp från bänken i ligan och får starta cupmatcher. Han har definitivt färdigheterna, självförtroendet och styrkan att klara sig på toppnivå. Jag skulle i alla fall använda honom. Han är ett perfekt alternativ att ha, avslutar Downing.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer