– Jag känner att jag kan spela en viktig roll

Bild till nyheten – Jag känner att jag kan spela en viktig roll
Tidernas yngste Premier League-debutant har målet klart för sig: – Jag tror att jag kan ta en plats i laget, säger 18-årige Harvey Elliott.

Efter att ha imponerat stort under låneuppehållet i Blackburn Rovers förra säsongen, skrev han förra veckan på fett nytt, förbättrat, femårskontrakt med The Reds.

För 26 månader sedan, närmare bestämt maj 2019, blev han Premier Leagues yngste debutant någonsin då han hoppade in i en match för Fulham, 16 år och 30 dagar gammal.

I Liverpooltröjan har det hittills blivit två sena inhopp i Premier League och totalt nio matcher med cuperna inräknat.

Nu tar Harvey Elliott sikte på förstalaget.

– Det är mitt mål, att komma in i laget. Låneuppehållet ifjol hjälpte mig mycket och jag tänker att jag måste dra lärdom det här året. 

– Det kommer inte att bli lätt och jag måste jobba hårt för det. Men jag är trygg i mig själv och känner att jag kan spela en viktig roll, om det så handlar om att komma in från bänken och göra skillnad. Oavsett vad så är jag självsäker, berättar han.

– Det är mitt mål i grunden: bara vara här och runt laget och få minuter. Det är upp till mig att visa de andra att jag är redo för det.

Förra säsongen nominerades han till årets unga spelare för sina insatser i Championship och satte ligarekord för flest antal målgivande passningar för en tonåring. Dessutom vann han priset för årets mål.

– Jag tänker på tiden i Blackburn som en stor erfarenhet. Det var viktigt att få speltid. Jag tror jag spelade 42 matcher och det är mycket för en ung grabb. Du lär hur du återhämtar dig, vad du bör äta och vad du bör göra på vilodagar.

Med denna lärdom i bagaget känner han sig redo att kämpa om Jürgen Klopps uppmärksamhet.

– Jag ska ta med mig allt jag lärde under låneuppehållet till den här säsongen. Jag kan inte vänta med att komma igång och se vad som händer.

Framtiden är oviss för exempelvis Xherdan Shaqiri och Divock Origi, vilket kan öppna vägen för den 18-årige yttern.

– Tittar du på laget så är det superstjärnor, alla är fantastiska spelare, så det kommer att bli tufft. Men det finns alltid utmaningar i fotboll och det handlar om hur du kan hantera det.

– Jag ser fram emot konkurrensen och förhoppningsvis kan jag få minuter här och där, avslutar han.

Källa: liverpoolfc.com


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer