Shaqiris Schweiz skrällde mot Frankrike

Bild till nyheten Shaqiris Schweiz skrällde mot Frankrike
Schweiz drog det längsta strået i en högdramatisk åttondelsfinal mot Frankrike där de tog sig vidare efter ett straffavgörande.

Precis som i matchen mellan Spanien och Kroatien visade resultattavlan 3-3 när domaren blåste för full tid i mötet Schweiz - Frankrike i på nationalarenan i Rumänien. I Bukarest lyckades inget av lagen göra det Spanien gjorde mot kroaterna, hitta ett avgörande under förlängningen, och därmed väntade ett avgörande på straffar där Kylian Mbappe blev syndabock genom att missa fransmännens femte straff.

Liverpools Xherdan Shaqiri startade matchen och kunde tillsammans med sina lagkamrater fira ett ledningsmål 15 minuter in i matchen då Haris Seferovic hittade nätet. Schewizarna fick sedan en ypperlig chans till att utöka sin ledning i den andra halvleken när domare Fernando Rapallini pekade på straffpunkten - men Ricardo Rodriguez försök från elva meter räddades av Hugo Lloris.

Efter straffmissen tände fransmännen till och slog till med två snabba mål signerade Karim Benzema. När Paul Pogba sedan skruvade in 3-1 i krysset såg det hela ut att vara avgjort, men i 81:a minuten gjorde Seferovic sitt andra för kvällen, ett mål som gav schweizarna energi till en slutforcering som faktiskt ledde hela vägen fram till en kvittering av Mario Gavranovic på stopptid.

Förlängningen blev mållös och straffavgörandet var ett faktum. Shaqiri blev utbytt halvvägs in i den andra ordinarie halvleken och var därför inte aktuell att slå någon straff. Bägge lagen öppnade urstarkt med fyra mål vardera, när sedan Admir Mehmedi satte schweizarnas femte låg all press på Kylian Mbappe. Supertalangens straff räddades av Yan Sommer som tack vare räddningen tog sitt lag vidare till kvartsfinal.

För Shaqiri och Co. väntar nu Spanien, matchen spelas på fredag klockan 18:00 i St Petersburg.