– Vill gärna stanna karriären ut

Bild till nyheten – Vill gärna stanna karriären ut
Caoimhin Kelleher hoppas kunna bygga vidare på sina framgångar från förra säsongen efter att ha skrivit på ett nytt femårskontrakt med klubben.

Caoimhin Kelleher gjorde fem framträdanden säsongen 2020/21 och imponerade så pass mycket att han nu ses som andravalet bakom Alisson Becker. Idag skrev han på ett nytt kontrakt med Liverpool och den 22-årige målvakten ser fram emot kommande utmaningar.

– Jag är fortfarande ganska ung för att vara målvakt, så jag känner att min utveckling kommer att fortsätta genom att stanna i en klubb som Liverpool där jag kan träna med och lära av världsklasspelare. Om jag sedan får chanser till speltid så kommer det hjälpa mig mycket också, säger Kelleher till Liverpoolfc.com.

– Jag har pratat lite med Jürgen (Klopp) och målvaktstränarna, men inte så jättemycket, jag tror att det blir mer när försäsongen drar igång. Han sa att han var väldigt nöjd med hur jag presterade förra året, så nu vill jag bara fortsätta min utveckling för att fortsätta pressa Alisson och Adrián. 

Alisson är en av världens bästa målvakter och Adrián är väldigt erfaren efter en sina många år i toppfotbollen. Kelleher menar att konkurrensen med dessa spelare är positiv för sin utveckling.

– Vi är tre målvakter som pressar varandra varje dag, konkurrensen är positiv för oss alla, även för Ali. Han vet att han har två duktiga målvakter bakom sig och att han därmed måste prestera på topp. Bara att få träna med honom varje dag gör att jag lär mig mycket, detsamma gäller när jag ser honom spela matcher. Han hjälper mig att bli en bättre målvakt.

– När man tränar med honom varje dag så får man stärkt självförtroende eftersom man känner att man kan göra samma saker som honom på träning. Det gör att jag känner mig trygg att jag kan prestera när jag får chansen. 

Även Adrián har skrivit på ett nytt kontrakt inför nästa säsong.

– Jag blev väldigt glad för hans skull. Jag blev glad eftersom att vi tre, tillsammans med målvaktstränarna, står varandra väldigt nära. Att vi får ännu en säsong tillsammans är något jag ser fram emot.

Utöver debuter i både Champions League och Premier League fick Kelleher göra sitt första framträdande för det irländska landslaget.

– Det var ett fantastiskt ögonblick för mig. Under min uppväxt hade jag alltid en önskan att spela för mitt land när jag såg dem spela på tv. När jag fick hoppa in i matchen under den senaste samlingen så var jag riktigt stolt. Nu vill jag fortsätta utvecklas så att jag kan spela fler matcher både för Irland och Liverpool.

Nu när kontraktssituationen är uppklarad kan Kelleher rikta fullt fokus mot kommande säsong där Liverpoolspelarna förhoppningsvis kommer att få njuta av ett fullsatt Anfield igen.

– Det kommer att vara enormt stort. Alla inom fotbollen vet att sporten inte är någonting utan supportrarna. Att spela bakom stängda dörrar är inte samma sak. När vi spelade den sista matchen mot Crystal Palace var det en enorm skillnad, även om det endast var 10 000 på plats. Förhoppningsvis kan publiken vara tillbaka i full styrka nästa säsong, jag hade älskat det.

– Den kommande säsongen blir väldigt viktig och spännande. Vi har ett par spelare som dragits med skador som kommer vara redo för träning igen när försäsongen drar igång, det känns väldigt roligt. Förra säsongen gjorde vi det väldigt bra som nådde en topp fyra-placering, nu vill vi bygga vidare på det för att utmana om titlar. Det är vårt huvudsakliga mål.

Det nya kontraktet sträcker sig över de kommande fem åren, men Kelleher stannar gärna längre än så.

– Jag hade älskat att stanna karriären ut, helt klart. Jag kom hit när jag var 16 år gammal och har älskat varje minut. Det här är verkligen en klubb som känns som en familj. Jag älskar staden, jag älskar allting här och njuter av fotbollen. Förhoppningsvis fortsätter det så.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer