Intresserade av McGinn

Bild till nyheten Intresserade av McGinn
Liverpool förbereder sig för ett liv utan Gini Wijnaldum. Aston Villas John McGinn är av intresse, men en övergång i sommar kan visa sig vara för dyr.

Gini Wijnaldum har annonserat att han kommer att spela för Paris Saint-Germain från och med nästa säsong, därmed finns en lucka att fylla i Liverpooltruppen. Ett namn som klubben följer på nära håll är Aston Villas skotska mittfältare John McGinn.

The Athletics James Pearce skriver att Jürgen Klopp imponerats av McGinns löpkapacitet till den grad att han funderat över om spelaren någonsin slutat springa under en match, en fundering han tog upp med Andy Robertson som känner McGinn väl från det skotska landslaget. Flera Liverpoolspelare ska ha imponerats särskilt mycket av 26-åringen i 7-2-förlusten på Villa Park i höstas.

Det har under de senaste dagarna dykt upp rykten om en potentiell övergång till Liverpool för £20M, men enligt Pearce lär det krävas rejält mycket mer än så för att få till en affär redan i sommar, vilket gör att sannolikheten för just det är väldigt låg i dagsläget. 

Då McGinn skrev på ett nytt femårskontrakt med Villa så sent som i december. Förhandlingar om en övergång skulle inte överhuvudtaget kunna inledas på lägre summor än £45-50M. 

Även om Pearce konstaterar att Liverpools intresse för McGinn är genuint så skriver han att källor inom klubben fortsatt hävdar att de inte är på jakt efter en mittfältare i det pågående sommarfönstret. 

Klopp har tidigare beskrivit McGinn som en superbt bra spelare och arbetskapaciteten, bolltryggheten och förmågan att styra matcher utan att skapa rubriker gör honom till ett intressant namn som Wijnaldum-ersättare. 


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer