Kraftig nedgång i antal mittfältsmål

Bild till nyheten Kraftig nedgång i antal mittfältsmål
Liverpool har ett stort utrymme till förbättring när det gäller målproduktionen från mittfältsspelarna.

Liverpool har lämnat en tuff säsong, där de tvingades kämpa in i det sista för att lösa en topp fyra-placering som säkrade Champions League-spel till hösten, bakom sig. 

Inför säsongen 2021/22 kommer Jürgen Klopps lag att stärkas betydligt då Virgil van Dijk, Joe Gomez och Joel Matip väntas vara tillbaka i träning när försäsongen drar igång 12 juli. Mittbacksproblemen var förra säsongen uppenbara, men det finns fler områden där laget kan förbättra sig för att på allvar utmana i toppen igen - ett sådant är målproduktionen från mittfältet.

Under den titelvinnande säsongen 2019/20 levererade mittfältarna Alex Oxlade-Chamberlain (8), Gini Wijnaldum (6), Jordan Henderson (4), James Milner (4), Naby Keita (4), Curtis Jones (3) och Fabinho (2) totalt 31 mål. Dessutom bidrog de till målproduktionen genom 19 assist. Xherdan Shaqiris produktion tas inte med då sajten Thisisanfield.com, som sammanställt siffrorna, väljer att kategorisera honom som anfallsspelare.

Förra säsongen var leveransen betydligt lägre med totalt 10 mål och åtta assist från mittfältarna: Jones gjorde fyra mål och fem assist, Wijnaldum tre mål, Henderson ett mål och en assist, Oxlade-Chamberlain ett mål och en assist, Thiago ett mål och Milner en assist. Det är en mål- och assistproduktion som är den lägsta på fyra säsonger. 

Siffrorna visar en tydlig nedgång, men förhoppningen lär vara att en mer stabil backlinje med Van Dijk som naturlig ledare kan ge mittfältet en något större frihet offensivt när nästa säsong drar igång. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer