Vill se Guardiola som Klopps ersättare

Bild till nyheten Vill se Guardiola som Klopps ersättare
John Barnes ser Pep Guardiola som den perfekte ersättaren till Jürgen Klopp den dag då tysken lämnar klubben.

Jürgen Klopp har rönt stora framgångar sedan han blev manager för Liverpool FC 2015. Tysken har belönats med ett kontrakt som sträcker sig till 2024. Vad som händer därefter verkar han själv inte vara helt säker på.

– Jag kommer att ta ett sabbatsår och sedan fråga mig själv om jag saknar fotbollen. Om svaret är nej, då kommer det att vara slutet för fotbollstränaren Jürgen Klopp, sa han i en intervju förra året.

När Klopps nuvarande avtal med klubben löper ut kommer han att ha spenderat nio år på Merseyside, den längsta period han varit i en klubb efter sina sju år både i Mainz och Borussia Dortmund.

Även om det är få som i nuläget ens vill tänka tanken kommer Klopp en dag att behöva ersättas. Ex-röde John Barnes har pekat ut vem han ser som den optimala ersättaren.

– Pep Guardiola, svarade Barnes när han av Bettingodds.com fick frågan om vem han ser som tyskens ersättare.

– Självklart finns det andra managers som man kanske känner skulle passa bättre, Steven Gerrard hade en väldigt fin säsong med Rangers, men kommer han att nå till Liverpool efter endast ett bra år? 

– Självklart hade han fått tid på sig med tanke på relationen han har med Liverpool. Om du frågar mig idag, om Jürgen Klopp lämnar imorgon, är Steven rätt man för jobbet? Troligtvis inte eftersom man skulle vilja ha en manager med mer erfarenhet från den högsta nivån. 

– Han skulle få tid på sig eftersom han är Steven Gerrard, men vore det rätt för Liverpool? Kanske inte.

– Jag är säker på att Steven kommer att göra det väldigt bra under sin karriär, men han kommer att behöva uppvisa framgångar regelbundet innan vi börjar placera honom i Liverpool.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer