– Bör förstärka i alla lagdelar

Bild till nyheten – Bör förstärka i alla lagdelar
Jamie Carragher hoppas att Liverpool köper in förstärkningar både på mittfältet och i anfallet efter att ha säkrat mittbacken Ibrahima Konate.

Efter en säsong där samtliga ordinarie mittbackar missade en betydande del av matcherna agerade Liverpool snabbt genom att köpa loss Ibrahima Konate från RB Leipzig. När nästa säsong startar kan klubben förhoppningsvis kliva in med en rejält stark mittbacksuppsättning då trion Virgil van Dijk, Joe Gomez och Joel Matip då väntas vara redo för spel igen.

Efter att ha förstärkt försvaret bör klubben nu rikta fokus längre fram i planen och värva förstärkningar både på mittfältet och i anfallet, det menar Jamie Carragher.

– Liverpool bör förstärka i alla lagdelar. De har köpt mittbacken Konate, men nu behöver de en mittfältare för att ersätta Wijnaldum och en anfallare med målsinne, säger "Carra" till The Athletic.

– Detta Liverpoollag har hållit samman sedan 2018 och levererat prestationer utom denna värld. Laget är inte färdiga ännu, men de behöver hjälp.

Liverpoollegendaren är nu nöjd med bredden på mittbackspositionerna.

– Jag gillar honom (Konate). Han är stor, stark, snabb, han ser komplett ut. Han är ung och besitter alla viktiga egenskaper. Det hjälper att han kommer från ett lag som Leipzig som spelar med en högt stående backlinje och med hög press. 

– Klopp har tre spelare på väg tillbaka från skada samt Nat Phillips, som presterat över alla förväntningar. Det blir intressant att se om han stannar eller lämnar. Han är en bra truppspelare för Liverpool, men jag tror att han skulle kunna spela vecka in och vecka ut för ett annat Premier League-lag.

Även Robbie Fowler håller med om att Liverpool måste förstärka truppen. Han pekar på konkurrenten Manchester Citys truppbredd.

– Det svårt när Manchester City är briljanta och har sådan bredd. Pandemin har också påverkat Liverpools ekonomi, vilket begränsar dem. Det är ganska tydligt att snittåldern i truppen måste sänkas något.

– Liverpool nådde inte samma höjder som tidigare förra säsongen och då börjas det omedelbart prata om en rensning av truppen. Det stämmer inte - de behöver inte bygga om truppen helt och hållet, särskilt inte med tanke på vilka spelare som är på väg tillbaka från skada, men de måste göra några förändringar. 


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer