Quantcast

Nästa match (Träningsmatch)

Bologna klubbmärke Bologna (B)

torsdag 05 aug 16:00

Anfallsköp kan dröja

Bild till nyheten

Liverpool sägs vara ute efter en anfallsförstärkning i sommar, det kan dock dröja långt in på fönstret innan en sådan värvning sker.

Även om Diogo Jota kom in i Liverpool och levererade från första stund efter övergången från Wolverhampton har det rapporterats som en typ av självklarhet från engelska journalister att klubben kommer att förstärka anfallet ytterligare i sommar, mycket på grund av Divock Origis svaga form.

Den belgiske anfallaren hittade endast nätet vid ett tillfälle den gångna säsongen och ryktas vara på väg bort. Samtidigt är Takumi Minaminos framtid osäker efter att ha spenderat andra halvan av säsongen på lån i Southampton.

Trots att det rapporterats så intensivt om en anfallsvärvning kan det dröja innan det blir verklighet, det skriver David Lynch i Liverpool Echo. Anledningen till detta är att Liverpool kommer behöva sälja spelare innan de köper någon. Origi, Minamino och Xherdan Shaqiri är spelare vars tid i klubben kan vara över.

Även om Liverpool är öppna för att sälja, vilket verkar vara fallet åtminstone när det gäller Origi och Shaqiri, krävs det att tillräckligt bra bud inkommer från andra klubbar. Får de inte till någon försäljning av dessa spelare tidigt i fönstret kan det därför dra ut på tiden även vad gäller inkommande anfallskraft. 

Det har inte kommit några uppgifter från de mest trovärdiga journalisterna om vilka anfallare som kan vara aktuella för Liverpool, men en spelare som ofta cirkulerar i dessa sammanhang är RB Salzburgs Patson Daka som varit i stekhet målform det senaste året.

Bannerbild