Sterling matchvinnare för England

Bild till nyheten Sterling matchvinnare för England
England inledde EM med en stabil 1-0-seger mot Kroatien. Jordan Henderson blev sittandes på bänken matchen igenom.

Englands EM-premiär var en repris av VM-semifinalen 2018, alltså mot Kroatien. Engelsmännen öppnade urstarkt och släppte aldrig riktigt in kroaterna i matchen igen. Första halvlek slutade 0-0, matchens enda mål gjordes av ex-röde Raheem Sterling i 57:e minuten.

Liverpools Jordan Henderson fick sitta bänk hela matchen. När startelvan presenterades meddelade OptaJoe att det var första gången sedan 1992 som England startade en match i ett EM eller VM helt utan Liverpool- eller Manchester United-spelare.

Henderson har som bekant slitit med en skada under våren och missade hela säsongsavslutningen. Englands förbundskapten Gareth Southgate har tidigare talat om att det vore en bonus om mittfältaren kan bidra på planen tidigt i mästerskapet.