Populäraste klubben i Storbritannien

Bild till nyheten Populäraste klubben i Storbritannien
En färsk undersökning visar att Liverpool klättrat förbi Manchester United i popularitet i Storbritannien, även i Sverige är The Reds populärast.

Liverpool hade en tuff säsong 2020/21 och kunde inte fira några titlar, även om avslutningen var väldigt positiv med tanke på att de med åtta segrar och två kryss på de tio sista matcherna klättrade hela vägen till en tredjeplats och säkrade Champions League-spel till nästa säsong.

The Reds drog inte det längsta strået i någon turnering de deltog i, men en undersökning genomförd i samband med projektet True Colours of Football visar att de tagit över förstaplatsen gällande popularitet i Storbritannien. Tidigare var det Manchester United som var etta i liknande undersökningar där data från sociala medier och trender från Google analyseras.

Ser man till faktiska titlar så är Liverpool även störst på den fronten med sina 43 betydande titlar jämfört med Manchester Uniteds 42. 

Undersökningen av popularitet gjordes globalt och totalt sett är United i topp med högst popularitet i 93 av de 250 länder som undersöktes. Liverpool är tvåa med förstaplatser i 87 av länderna. Rivalerna är överlägset mest populära jämfört med andra konkurrenter i Premier League, Chelsea toppar listan i 19 länder, Manchester City i nio, Arsenal i åtta och Tottenham endast i ett.

I Norden är Liverpool överlägsna favoriter då de toppar listan i Danmark, Finland, Island och Sverige. I Norge är det United som är det mest populära laget.

Källa: Liverpool Echo


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer