– Vad bidrar han med?

Bild till nyheten – Vad bidrar han med?
Roy Keane är inte imponerad över Gareth Southgates beslut att ta ut en Jordan Henderson som inte är i hundraprocentigt slag.

Engelska förbundskaptenen Gareth Southgate tog ut Jordan Henderson i sin EM-trupp men har själv tonat ned förväntningarna på mittfältaren som var skadad under hela våren. Southgate ser det som en bonus om Henderson kan spela en stor roll på planen under mästerskapet, men menar att ledaregenskaperna som han besitter är viktiga för hela truppen.

Inför gårdagens träningslandskamp mot Rumänien kom tidigare Manchester United-spelaren och numera studioexperten Roy Keane med kraftig kritik mot beslutet.

– Jag menar att det är en enorm distraktion för England att han uppenbarligen inte är i form, sa han till ITV.

– Jag tycker inte att han borde vara med i truppen. Om han inte kan starta matchen mot Rumänien (Henderson kom in efter pausvilan och spelade 45 minuter), så är han inte i tillräcklig fysisk form.

– Rent fysiskt och mentalt kommer inte den här matchen (mot Rumänien) vara så svår för honom att hantera då han är en erfaren spelare. Men han har inte spelat fotboll på tre och en halv månad, och han ska vara med i EM? Han kan inte vara i tillräckligt bra form.

– Jag har hört många säga att han är bra att ha med i truppen. Varför? Gör han korttricks? Sjunger han allsång? Styr han över frågesporter på kvällarna? Vad bidrar han med? 

– Liverpool kommer inte heller att vara nöjda. Jag är säker på att Jordan inte vill vara med i truppen bara för att vara en slags cheerleader. Man vill spela och det är uppenbart att han inte är i närheten av att vara i tillräcklig form.


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer