Williams har tränat extra inför EM

Bild till nyheten Williams har tränat extra inför EM
Neco Williams berättar att han tränat extra när han haft lediga dagar i Liverpool för att förbereda sig inför sommarens EM med Wales.

Högerbacken Neco Williams har i Liverpool enormt tuff konkurrens om speltid med tanke på att Trent Alexander-Arnold, som är en av världens bästa på positionen, står framför honom i kön.

Säsongen 2020/21 innehöll sparsamt med speltid för Williams, men trots det är han uttagen i den walesiska truppen som ska spela EM. För att se till att vara redo att prestera i landslaget har 20-åringen lagt ned ett hårt arbete på träningsplanen.

– Om man inte får spela så många matcher så måste man ta vara på kroppen genom att köra extra träningspass, säger Williams till The Guardian.

– Jag har varit på träningsplanen när jag haft ledigt och kört mycket löpträning. Det är vad jag har gjort. Man kan inte förlita sig på klubblaget när det gäller att komma i form om man inte spelar regelbundet. 

– Jag visste att jag hade goda chanser att ta en plats i Wales-truppen och för att komma i toppform var extra träningspass viktigt. Jag körde även löpträning efter träningar och matcher.

I Wales EM-grupp återfinns bland annat Schweiz, vilket innebär att Williams ställs mot sin lagkamrat Xherdan Shaqiri. 

– Vi har skämtat lite med varandra om det under de senaste månaderna. Vi är också i samma grupp som Ozan (Kabak) och Turkiet, så vi tre har pratat lite med varandra om det, säger Williams i en intervju med Independent.

– Det blir en viktig sommar för mig. Det är en stor prestation av oss att nå EM. Som liten grabb drömde man om att spela i de största mästerskapen. Jag minns EM 2016 som om det vore igår, jag fick gåshud varje gång Wales gjorde mål. Jag sa till mig själv att om jag kunde fortsätta utvecklas så kanske jag kunde ta en plats i truppen till EM 2020. Jag har tränat varje dag tillsammans med några av världens bästa spelare, något som helt klart har hjälpt mig att utvecklas och mogna som spelare.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer