Brentford klara för Premier League

Bild till nyheten Brentford klara för Premier League
Brentford vann miljardmatchen mot Swansea och kommer därmed spela Premier League-fotboll nästa säsong.

Sedan tidigare står det klart att Watford och Norwich tar klivet upp i Premier League inför nästa säsong.

Kampen om den sista platsen i den engelska högstaligan stod mellan Swansea och Brentford som drabbade samman på Wembley i den så kallade miljardmatchen.

Brentford tog ledningen tidigt på straff och utökade sedan sin ledning till 2-0 innan pausvilan. När Swansea fick en man utvisad i den andra halvleken var det i princip klart att det skulle bli det lag som tar steget upp i Premier League.

De vann matchen med 2-0 och kan därmed ta semester med vetskapen om att de ska spela Premier League-fotboll säsongen 2021/22.

I och med Brentfords uppflyttning kommer ex-röde Sergi Canos att få chansen att spela engelsk fotboll på högsta nivå.

Brentfords seger innebär att de tar klivet upp i Premier League för första gången på 74 år och svenske Pontus Jansson får i egenskap av lagkapten lyfta play off-bucklan.