– Beundrat honom länge

Bild till nyheten – Beundrat honom länge
Jürgen Klopp är mycket glad över att förstärka sin trupp med värvningen av Ibrahmia Konate.

Liverpool har bekräftat värvningen av 22-årige mittbacken Ibrahima Konate. 

– Jag är väldigt glad över att kunna addera en spelare av Ibrahimas kvalitet till vår trupp, han är en spelare som jag beundrat länge. Jag har varit medveten om hans potential sedan han var i Sochaux, säger manager Jürgen Klopp till Liverpoolfc.com.

– Efter de problem vi hade på mittbackspositionen förra säsongen så var det uppenbart att vi behövde förstärka, men först måste jag säga att jobbet som Nat, Rhys och Ozan gjort är fantastiskt. Helt otroligt.

– I Ibrahima värvar vi en spelare som kommer att addera till den kvalitet vi redan har här. Hans fysiska förmågor är väldigt imponerande, han är snabb, han är stark och dominant i luften. 

– Han kommer till oss efter att ha spelat 90 gånger för Leipzig i Bundesliga och inom europeisk fotboll. Jag är säker på att att siffran hade varit högre om det inte vore för någon skada, men han har erfarenhet av vad som krävs för att konkurrera i två turneringar av hög kvalitet. 

– Han har spelat i ett lag som spelat i Champions League och i situationer med hög press, ett lag som ser på fotboll på samma sätt som oss.

– Jag är säker på att vi värvar en spelare som kan spela för oss omedelbart, men han är bara 22 år gammal och har mycket utrymme för förbättring med tanke på hans enorma potential. Jag vet att han är en person som är beredd att jobba hårt för att bli en ännu bättre spelare.

– För mig är det här väldigt exalterande eftersom jag sett hur bra han är redan och jag ser fram emot att jobba tillsammans med honom när han ansluter till oss under försäsongen.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer