Vill slutföra affären innan U21-EM

Bild till nyheten Vill slutföra affären innan U21-EM
Liverpool hoppas slutföra köpet av Ibrahima Konate innan sommarens U21-EM startar nästa vecka.

Under de senaste dagarna har mycket av rapporteringen kring Liverpool handlat om det eventuella köpet av Ibrahima Konate från RB Leipzig, som nu verkar vara mycket nära att bli verklighet.

Fabrizio Romano skrev igår att den franske mittbacken redan genomfört läkarundersökningen samt kommit överens med klubben om ett avtal som sträcker sig till sommaren 2026.

Nu skriver Telegraphs Chris Bascombe, som är en av de journalister som följer Liverpool allra närmast, att klubben hoppas slutföra affären innan U21-EM startar - turneringen drar igång nästa vecka och Frankrike ska spela redan på måndag.

Enligt Bascombe ligger utköpsklausulen på £35M, en klausul som Liverpool väntas aktivera inom de kommande dagarna. Han skriver att beslutet nu ligger hos spelaren men att allt tyder på att Liverpool vunnit racet om hans underskrift, trots konkurrens från flera andra toppklubbar. 

En av anledningarna till att Liverpool gärna ser att övergången slutförs inom kort är att de inte ska behöva stressa Virgil van Dijk till en comeback efter den långa rehabiliteringsperioden. Nederländaren förväntas vara redo att börja träna med laget när försäsongen drar igång, men med fler alternativ på mittbackspositionen behöver de inte göra någonting förhastat.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer