Klopp: Jag kommer sakna honom

Bild till nyheten Klopp: Jag kommer sakna honom
När Jürgen Klopp mötte pressen efter segern mot Crystal Palace utvecklade han sina tankar kring det faktum att Gini Wijnaldum lämnar klubben i sommar.

Sadio Mané såg med två mål mot Crystal Palace till att skjuta upp Liverpool på en tredjeplats i Premier League-tabellen. 

Att Liverpool lyckades säkra en Champions League-plats ser Jürgen Klopp som en stor prestation med tanke på alla problem de ställts inför under säsongen. 

– Det är stort, riktigt stort. Om någon för tio veckor sedan hade sagt att vi kan sluta trea den här säsongen så hade jag inte trott att det var möjligt, sa tysken på sin presskonferens enligt Liverpoolfc.com.

Klopp lyfte fram Rhys Williams och Nat Phillips insatser under säsongsavslutningen.

– Sättet de spelat på har varit helt otroligt. De steg de har tagit i sin utveckling i år, de borde verkligen vara stolta då de har nått helt nya nivåer, det är härligt att vara en del av detta. 

Gini Wijnaldum hyllades efter matchen för det han gjort för klubben under de senaste fem åren.

– Var ska jag börja? Första gången jag träffade den här fantastiska spelaren var i mitt vardagsrum eftersom jag behövde träffa honom för ett samtal. Vi klickade från första stund. Han är en väldigt vänlig, smart och öppen person. 

– Det här är väldigt känslosamt för mig eftersom jag förlorar en vän, jag kommer att sakna honom, så är det. Men det är normalt inom fotbollen att sådana här saker händer - det är inte alltid roligt, men det är normalt.

– Jag är säker på att han kommer att hitta en fantastisk plats framöver. Varje klubb som är intresserade av honom borde ringa mig och ställa frågor om honom, då kommer de att värva honom. Jag kan inte vara mer positiv gällande vad han har gjort här.

– Det var inte bara att han alltid var tillgänglig för spel, han spelade också väldigt bra i 90 procent av matcherna. Folk kanske inte vet exakt vad jag menar med bra eftersom det inte alltid varit spektakulärt. Ibland är det så. 

– Han har gått från en ung grabb som var en offensiv nummer 10-spelare och ytter i Newcastle till att vara en spelare som kontrollerat vårt mittfält. Det är ett stort steg och något man endast kan lyckas med om man har stor förståelse för spelet. 

– Han har gjort otroligt viktiga mål för oss: Barcelona, Cardiff och Middlesbrough. Han har stått för så många högklassiga insatser. Nu verkar det som att tiden med oss är över men allt är lugnt och ingen kan ta våra minnen ifrån oss. Vi kommer att dela dem för evigt, det är fantastiskt. Jag sa det till honom efter matchen och han kände samma sak. Att säga hejdå hade inte varit tufft om man inte haft en minnesvärd tid tillsammans, så det här är väldigt tufft.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer