Hendo inför avgörandet

Bild till nyheten Hendo inför avgörandet
Jordan Henderson lyfter bland annat återkomsten av supportrar till Anfield och vikten av Gini Wijnaldums insatser under de senaste åren när han i matchprogrammet riktar blickarna mot den avgörande matchen mot Crystal Palace.

Liverpool välkomnar idag Crystal Palace till Anfield när Premier League-säsongen 2020/21 ska avgöras. Utöver motståndarna välkomnas också 10 000 Liverpoolsupportrar tillbaka till läktarna. 

Förutsättningarna inför matchen är simpla, om Liverpool slår Crystal Palace samtidigt som Leicester inte vinner med Tottenham med så pass stor marginal att de tar ikapp målskillnaden, som just nu är fyra mål i Liverpools fördel, så har the Reds säkrat en Champions League-plats. Skulle Leicester spela oavgjort räcker det med en poäng för Liverpools del.

Lagkapten Jordan Henderson har skrivit en text i matchprogrammet inför avgörandet.

"Välkomna tillbaka till Anfield. Det är omöjligt att överdriva hur otroligt det känns att få skriva de simpla orden. Att få supportrarna tillbaka, om än i reducerad skara, är något som varje Liverpoolspelare och stabmedlem längtat enormt mycket efter."

"Att säga att vi saknat er kommer inte i närheten av att göra situationen rättvis."

"Det finns många anledningar till framgångarna vi har rönt under de senaste säsongerna och den viktigaste är bandet mellan spelarna och supportrarna. Att skapa det bandet har varit avgörande, så att spela utan er har varit en hård smäll för oss."

"Jag använder inte det här som en ursäkt för de tillfällen där vi sjunkit under vår standard, det ligger på oss som lag, men som ett faktum som stöds av så mycket bevis."

"Alla pekar på vad Anfieldpubliken kan bidra med när det gäller inspiration för laget och det med rätta. Något som kanske har underskattats är publikens förmåga att lyfta oss när vi verkligen behöver det."

"Alla lag går igenom tyngre perioder och när det väl händer måste man ibland få en påminnelse om vad som är acceptabelt i en klubb som denna. Det finns inga som kan leverera det budskapet bättre än supportrarna."

"Jag hoppas inte att något sådant behövs idag, såklart. Vi spelar om en topp fyra-placering, ett mål som såg osannolikt ut att nå för några veckor sedan men som har blivit en möjlighet tack vare en fin resultatsvit från grabbarna som har lett till att vi kommer till den sista omgången med Champions League-kvalificering inom räckhåll."

"En skada har inneburit att jag inte kunnat bidra under avslutningen, vilket varit frustrerande, men det har gett mig möjligheten att bevittna en fantastisk kollektiv insats som byggts av så många otroliga individuella insatser att det är omöjligt att nämna alla i den här texten."

"Vad jag vill säga är dock att varje enskild spelare har spelat en viktig roll i att ta oss uppåt i tabellen och som lagkapten uppskattar jag det enormt mycket. Det pratas mycket inom fotbollen om att vissa klubbar hör hemma i särskilda turneringar, men jag har aldrig köpt det snacket."

"Man får vad man förtjänar inom idrott och om vi lyckas nå topp fyra efter den tuffaste säsong jag har upplevt så kan ingen säga att vi inte har förtjänat det."

"För att det ska bli verklighet måste vi få med oss ett bra resultat mot Crystal Palace, vilket inte kommer att bli lätt. Det kommer att vara ännu svårare med tanke på att det är Roy Hodgsons sista match som manager och efter att ha spelat under honom i England så vet jag att alla Crystal Palace-spelarna kommer att jobba hårt för att försöka se till att Roy kan lämna på topp."

"Jag vet att Roy inte hade det lätt när han var ansvarig på Anfield, men ingen inom fotbollen bör bedömas efter deras svåra perioder. Under sin fantastiska karriär har han mer än väl förtjänat den respekt han har."

"Om Palace mötte vilket annat lag som helst hade jag önskat att de kunde vinna för Roy, men det kan jag självklart inte hoppas på idag och så tävlingsinriktad som han är så är han den första att förstå det. Oavsett vad som händer så önskar jag honom all lycka i framtiden. "

Henderson kommer sedan in på Gini Wijnaldum, mittfältaren som troligtvis gör sin sista match i den röda tröjan idag.

"Situationen med Gini Wijnaldum är lite mer komplicerad eftersom hans kontrakt snart löper ut, just det är en fråga som det är upp till honom att hantera på ett eller annat sätt, men det är tydligt att detta kanske är hans sista match för Liverpool."

"Om det är så - och även om det inte skulle vara så - så bör alla som stöttar klubben uppmärksamma den roll som Gini har spelat i det vi har uppnått under åren. Han har bidragit otroligt mycket och efter att ha spelat med honom på mittfältet vet jag hur mycket han har bidragit med varje gång han har tagit på sig den röda tröjan."

"Jag inte bara respekterar Gini, jag är tacksam också. Han är en Premier League-vinnare, Champions League-vinnare, Supercup-vinnare och VM för klubblags-vinnare. Utöver det är han en fantastisk lagkamrat och en otrolig ledare. Det har varit en ära att spela vid hans sida."

"Jag vill också lyfta fram Graham Carter, vår materialare som varit med oss så länge, han är en legendar som kommer att gå i pension. Graham har varit i Liverpool så länge nu att det är svårt att föreställa sig klubben utan honom, så å spelarnas vägnar vill jag tacka honom för allt han har gjort och önska honom all lycka i framtiden," avslutar Henderson.

Källa: Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer