"Alisson skrev in sig i historieböckerna"

Bild till nyheten "Alisson skrev in sig i historieböckerna"
Läs hur brittisk media reagerade på Liverpools seger mot West Bromwich som säkrades genom en Alisson Becker-nick i 95:e minuten.
Neil Jones, Goal:

"Fotball eh? Bloody hell!"

"Även efter alla dessa år hittar sporten ett sätt att överraska en, att få en att tappa andan."

"Kliv fram, Alisson Becker. Liverpools säsong såg ut att vara över. Klockan hade tickat förbi 90 minuter, förbi de fyra tilläggsminuterna. The Reds hade ett oavgjort resultat och såg hoppet om Champions League släckas i West Midlands-regnet."

"Sedan beslutade sig målvakten att ta saker i egna händer, eller på eget huvud, för att vara mer specifik. Brassen har varit uppe på hörna tidigare, ett par gånger denna säsong faktiskt. Men här, när Jürgen Klopp behövde honom som mest, hoppade han upp för att nå Trent Alexander-Arnolds inlägg och nicka in 2-1 till Liverpool med den mest perfekta av nickar."

"Galet."

"Vad är det med den här klubben? Hur kan de fortsätta att uppbringa dessa stunder, dessa känslor, det känns som att åka bergochdalbana. Vad kan man säga egentligen? Alisson är den sjätte målvakten att göra mål i Premier League och den första någonsin att göra det för Liverpool. Det här var inte vilket mål som helst heller, det var ett väldigt viktigt mål för lagets säsong. Det håller hoppet om en topp fyra-placering vid liv, de har de i egna händer."

"När Liverpool firade - och som de firade - kunde man höra mutter från Leicester- och Chelsea-lägren. De lagen möts på Stamford Bridge på tisdag och alla resultat passar the Reds."

"Det här kan inte ske för ingenting, det kan det väl inte? Man kan inte låta ett sådant här ögonblick gå till spillo. Liverpool behöver två segrar, då bör de ta sig till Champions League. Burnley på onsdag, Crystal Palace på söndag. Supportrar kommer att vara på plats under de matcherna. Ljudnivån, atmosfären, spänningen, allt kommer att vara där, men man kan fundera över om det kommer att vara i närheten av hur det var vid 19:25 här!"

Dominic King, Daily Mail:

"När Alexander-Arnold lade bollen tillrätta och höjde handen i luften kom den högresta Alisson in i bilden. Vad som hände sen gick knappt att ta för verklighet. In kom hörnan, upp gick mannen i svart och plötsligt var det vilda glädjescener."

"Alisson hoppade upp som en John Toshack av idag, med perfekt tajming och bästa möjliga bollträff för att styra Alexander-Arnolds inlägg in i det borte krysset. Det var första gången en Liverpoolmålvakt gjort mål i klubbens 129-åriga historia."

"Vad som hade hänt på läktarna om det varit publik på plats kan man endast fantisera om, men Liverpools bänk gjorde sitt bästa för att skapa atmosfär. Deras firande visade vad som står på spel."

"Efter att ha jobbat sig till en position där Champions League-kvalificering var en reell möjlighet såg de ut att slarva bort den fina prestationen på Old Trafford tre dagar tidigare genom att tappa poäng mot ett lag som redan är klara för nedflyttning."

"Med den nicken såg Alisson dock till att förändra allt. Klopp och staben har inte firat ett mål lika vilt sedan de vann Champions League för två år sedan. Medan de dansade runt i det tekniska området, vrålade ut sin glädje, var Alisson nedsjunken i ett hav av röda tröjor."

"Det var ett högdramatiskt ögonblick, men även ett känslofyllt sådant för Alisson. Han miste sin pappa, Jose, under tragiska omständigheter i februari och har inte haft möjligheten att återvända till Brasilien för att träffa sin familj. Han blev också pappa för tredje gången under veckan och överväldigades av allt."

"När Alisson skrev in sig i historieböckerna vände han kurs på hela säsongen. Två segrar mot Burnley och Crystal Palace innebär att Liverpool når topp fyra. Med tanke på vad som hänt under de senaste 12 månaderna skulle det vara en bedrift nästan lika otrolig som målet."

Phil Dwakes, BBC Sport:

"Den otroliga händelsen tar The Reds upp endast en poäng bakom Chelsea på fjärdeplatsen och tre poäng bakom tredjeplacerade Leicester med två matcher kvar att spela."

"I och med att the Blues och Foxes möter varandra i nästa ligaomgång ger Jürgen Klopps lag en stor möjlighet att ta kontrollen över sitt öde i Champions League-jakten när de reser till Burnley på onsdag."

"När Roberto Firmino skött i målramen, när Sadio Manés mål dömdes bort för offside, när bollen inte ville in, då såg det ut som att the Reds hade slarvat bort sin chans."

"Men Alissons fantastiska ögonblick håller dem kvar i jakten."

Thiago Alcantara fick en hel del beröm för sin insats.

This is Anfield: 

"Mellan Baggies ledningsmål och slutet av den första halvleken dominerade Liverpool helt och hållet, mycket tack vare Thiago Alcantara."

"Den spanske mittfältaren var fenomenal i sättet han hittade ytor på mittfältet trots att det i stunder kändes som att Sam Allardyce formerat en 7-8-1-formation. Han hittade öppnande passningar till sina lagkamrater, han drev framåt in i sista tredjedelen på ett sätt han inte gjort tidigare under sin debutsäsong. Han hade bollen hela tiden, var hela tiden spelbar, vände hela tiden bort sina motståndare - det var en mästerlig insats som inte heller saknade ett hårt defensivt arbete som krävdes."

Tom Fenton, ESPN:

"Det tog ett tag för den spanske landslagsmannen att hitta in i det, men när han gjorde det så började Liverpool att kontrollera det mesta."

"Hans passningar och kombinationsspel med de tre anfallarna skapade problem för Albions-försvararna och hjälpte Liverpool att styra matchen."

Jamie Redknapp, Sky Sports:

Experten hyllade mittfältaren i studion efter matchen:

– Thiago levererade en mästerlig insats på mittfältet. Han var helt otrolig idag. 

– Sättet han höll i bollen, passade, han höll Liverpools anfallsspel levande. Jag vet att de spelade mot ett lag som redan är nedflyttade, men hans kvaliteter mot ett tight försvar och sättet han passade bollen, det var briljant idag.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer