– Hade inte förväntat mig detta

Bild till nyheten – Hade inte förväntat mig detta
Andy Robertson menar att han inte var helt bekväm med att Alisson gick upp på hörnan i slutsekunderna mot West Bromwich, men vänsterbacken är glad över att han hade fel.

Matchen mellan West Bromwich och Liverpool på The Hawthorns avgjordes på det mest osannolika av sätt. Alisson Becker gick upp i offensivt straffområde i samband med en hörna i slutsekunderna, nådde högst på bollen och nickade in segermålet.

– Jag har gett upp att försöka beskriva det, sa lagkamraten Andy Robertson till Liverpoolfc.com efter segern.

– Det här laget, jag har sagt det om och om igen, det kanske var när vi slogs om titlar och så, men vi vet inte när vi ska ge upp. Vi fortsätter att kämpa, fortsätter framåt. Vi skapade några riktigt bra chanser under de sista tio minuterna men vi kunde inte hitta den perfekta chansen.

– Sedan får vi hörna och jag ser Ali springa förbi mig och jag tänker: "Jag är inte helt säker på att detta är en bra idé." Jag gick mot mittlinjen och vilken anfallare som helst är nöjd med en sådan nick - det är otroligt.

– För honom, för hans familj, allt han varit igenom, alla har varit igenom en tuff tid, men särskilt han. Att inte kunna resa tillbaka till Brasilien efter att ha mist sin pappa och allt sådant, den mannen måste ha känt så mycket olika känslor under året, han välkomnade nyligen en son till familjen, det är otroligt.

– Vi är som en stor familj. När en av oss sörjer så sörjer vi alla och vi påverkades verkligen av hans pappas tragiska bortgång.

– Det här är ett otroligt känslosamt ögonblick för honom och jag är säker på att inte ett öga var torrt i Brasilien. Det är uppenbart att hans pappa blickar över honom. 

Segern innebär att Liverpool fortsatt är med i kampen om en topp fyra-placering.

– Vi har visat upp det (karaktär) mer under de senaste två säsongerna än vi har gjort den här säsongen. Ibland har vi varit på fel sida där vi släppt in sena mål men det är alltid härligt att vara på andra sidan på det mest fantastiska sätt. Vanligtvis har jag rätt mycket att säga när jag ska beskriva saker men just nu är jag ganska chockad, jag förväntade mig inte att Ali skulle kliva fram och avgöra med ett mål.

– Nu gäller det att vi skiftar fokus mot Burnley. Vi kommer låta Ali njuta av stunden i kanske fem eller tio minuter och sedan kommer vi att be om en hållen nolla på onsdag - vi är fortfarande med i kampen. 

– Men det kommer att vi tufft, vi ska åka till Turf Moor där supportrar kommer att vara på plats.

– Burnley har haft en bra säsong, de är starka och vi kommer att behöva prestera på topp och vara mer kliniska än tidig för att få med oss tre poäng som skulle ta jakten ända in i den sista omgången.

– Vi behöver fortfarande sex poäng för att nå Champions League och då kanske vi kan njuta lite mer av den här säsongen, avslutar Robertson.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer