"The Reds har vaknat till liv"

Bild till nyheten "The Reds har vaknat till liv"
Läs vad brittisk media skriver efter Liverpools första seger på Old Trafford på mer än sju år.
Darren Wells, Mirror:

"Liverpool behövde ett resultat här för att ha någon som helst chans att kvala in till Champions League nästa säsong och de levererade en av sina bättre insatser för att hålla sig kvar i racet."

"Det här var Jürgen Klopps lag när de är som bäst när det gäller offensiven, även om det defensiva spelet lämnade mer att önska."

"Resultatet innebär att det ser riktigt intressant ut med bara några få matcher kvar att spela. Härifrån känns det som att Liverpool löser en topp fyra-placering med tanke på att de har ett fördelaktigt spelschema kvar med matcher mot West Brom, Burnley och Crystal Palace."

"Mycket kommer nog att hänga på Leicesters matcher mot Chelsea och Tottenham, men för Klopp var detta precis vad som behövdes."

Ian Ladyman, Daily Mail:

"Här på Old Trafford, 11 dagar senare än planerat, stod Liverpool för en bra insats efter en svajig inledning. De visade vilja och hoppfullhet. För att förklara det kortfattat - det fanns tecken på det som Liverpool brukar vara bra på. I vissa stunder var de för påhittiga, för smarta, för Ole Gunnar Solskjaers United."

"De fick en del hjälp från hemmalaget. Målvakten Dean Henderson har fått chansen att visa upp sig istället för David De Gea, men än så länge har han inte övertygad någon."

"På andra håll gav United bort bollen allt för ofta. Fred slog ibland passningar som gick så snett att man funderade på vem han egentligen försökte passa, men han var inte ensam att slarva."

"För Liverpools del gäller det att hitta tillbaka till den energinivå som Jürgen Klopps alla framgångsrika lag har uppvisat. Den här matchen var ett lovande tecken inför kommande säsong. Firandet efter matchen visade att Liverpool visste hur viktig den här segern var. Trots svårigheterna denna säsong har de fortfarande chansen att ta sig ur säsongen med värdighet. De har fortfarande chansen att sluta bland de lag som kommer att utmana dem även nästa säsong."

Neil Jones, Goal:

"Efter att ha gått i ide under vintern har The Reds äntligen vaknat till liv igen. Champions League-fotboll är inom räckhåll, dörren är öppen och Jürgen Klopps mannar ser ut att vara redo att storma igenom den."

"De har verkligen hittat formen igen, åtminstone resultatmässigt, i precis rätt tid. De har den längsta förlustfria sviten i Premier League just nu och de förlängde den till sju matcher under torsdagen tack vare en första seger borta mot Manchester United på mer än sju år."

"Det var inte vackert från start till mål, men oj så viktig segern var. Ett betydande resultat, en bra prestation som innebär att The Reds plötsligt är i förarsätet för en topp fyra-placering. De såg ut att vara nere för räkning för några veckor sedan när de slarvade bort poäng mot Leeds och Newcastle, men två raka segrar i kombination med problem för Leicester och Chelsea har väckt liv i hoppet igen."

"De har helt enkelt inte råd att slarva bort den här möjligheten. Efter en säsong med enorma problem hade det varit en stor boost inför sommaren att nå en Champions League-plats. Det gäller både för det ekonomiska och moralen i truppen."

"Tre segrar bör räcka. West Brom på söndag, Burnley på onsdag och därefter Crystal Palace. Nio poäng av nio möjliga bör vara tillräckligt med tanke på att Chelsea och Leicester ska mötas på Stamford Bridge på tisdag. Om Liverpool tar full pott har de förtjänat en plats i Europatoppen."

"Den här insatsen var bättre än på flera veckor, kanske till och med månader. De stora spelarna klev fram, exempelvis Roberto Firmino. Brassen har haft en tung säsong, men allt är förlåtet om han kan leda laget i de mest avgörande stunderna. Han har inte spelat på länge men äntligen kunde han hitta nätet med samma självklarhet som med sina tekniska nummer och intensiva press."

"Tre segrar till och Liverpool kan avsluta denna osannolika säsong med ett leende på läpparna."

Trent Alexander-Arnold hyllades från flera håll:

Adam Brown, ESPN:

"Högerbacken har varit en ledande spelare när det gäller chansskapandet i Liverpool under säsongen och han hade otur som lämnade planen efter den första halvleken med endast en assist efter att ha slagit fem nyckelpassningar."

"Alexander-Arnold levererade en av sina bästa insatser för säsongen offensivt och var på alerten i försvaret när United pressade på i slutskedet."

James Nalton, This is Anfield:

"Inte mindre än fem nyckelpassningar från Alexander-Arnold i matchen, inklusive en assist till det andra målet och egentligen en assist till det tredje med tanke på att det var han som avlossade skottet som Dean Henderson inte kunde hantera."

"Högerbacken hade fler bollberöringar än någon annan spelare på planen och insatsen påminde om hans överlägsenhet från tidigare säsonger."

"Hans passningsspel var tillbaka på toppnivå, även om statistiken 68% passningsträffsäkerhet inte visar det, men passningarna han slår söker ofta avgörande ytor snarare än direkt på medspelarnas fötter. De passningar som landade på fötterna stod verkligen ut och han utsågs helt klart välförtjänt till matchens lirare av Sky Sports."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer