Rapport: Allt närmare CL!

Bild till nyheten Rapport: Allt närmare CL!
Liverpool bjöd på härlig anfallsfotboll på Old Trafford och tog tre enormt viktiga poäng i kampen om Champions League-platserna.
SUMMERING:

Det var en händelserik första halvlek på Old Trafford där Liverpool var nära att ta ledningen efter bara några minuter, men Roberto Firmino misslyckades med passningen när han sökte en fristående Jota vid bortre.

Manchester United stod för en fin inledning och tog ledningen tio minuter in i matchen när Bruno Fernandes fick mycket tid på sig i straffområdet för att sikta in sig och avlossa ett skott som gick mot den bortre stolpen - Nat Phillips misslyckades helt i sitt försök att rensa undan bollen och satte den i eget nät. Bollen var dock på väg in i mål så Fernandes fick målet i statistiken.

1-0:

Liverpool såg efter en dryg halvtimme ut att få en gyllene chans till kvittering då Bailly sänkte Phillips i straffområdet med en rejält tuff satsning som fick domaren Anthony Taylor att peka på straffpunkten. Domarna i VAR-rummet ville dock att den skulle kikas på igen och efter att Taylor varit ut till skärmen vid sidan av planen dömde han bort straffen.

Kvitteringen skulle dock komma. Phillips krigade loss en boll i offensivt straffområde, sökte en yta och avlossade ett skott som styrdes in i mål av Diogo Jota.

1-1:

Precis innan halvtidsvilan gick Liverpool upp i ledning efter ett fint frisparksinlägg från Trent Alexander-Arnold som nickades in av Firmino.

1-2:

Den andra halvleken hann knappt börja innan ledningen var utökad. Liverpool pressade högt, vann bollen, hittade Alexander-Arnold som avlossade ett hårt skott som fick Dean Henderson att släppa retur, en retur som Firmino nådde först på och satte bollen i nät.

1-3:

Under en period efter målet var Liverpool det klart bättre laget och United hade enorma problem att bygga något anfallsspel. De blixtrade dock till vid ett tillfälle där de med fint kombinationsspel tog sig igenom gästernas försvar vilket ledde till ett friläge för Marcus Rashford som han utnyttjade till fullo.

2-3:

Det blev nervigt i slutet då United pressade på för en kvittering, men istället för 3-3 så kontrade Liverpool in 2-4 i 90:e minuten efter att Curtis Jones spelat loss Mohamed Salah som inte gjorde några misstag när han kom fri mot Henderson.

2-4:

Detta var Liverpools första seger på Old Trafford sedan 2014 och nu lever hoppet om en Champions League-plats i allra högsta grad. Tre segrar på de tre avslutande ska vara tillräckligt för att lösa en topp fyra-placering.

MATCHFAKTA:

Premier League

Manchester United - Liverpool 2-4 (1-2)

Målen: 1-0: (10) Fernandes, 1-1: (34) Jota (Phillips), 1-2: (45+3) Firmino (Alexander-Arnold), 1-3: (47) Firmino, 2-3: (68) Rashford (Cavani), 2-4: (90) Salah (Jones)

Domare: Anthony Taylor