Thiago förklarar målgesten

Bild till nyheten Thiago förklarar målgesten
Thiago Alcantara dedikerar sitt första mål i Liverpooltröjan till de spelare i truppen som inte fått så mycket speltid under säsongens gång.

Sommaren stjärnvärvning Thiago Alcantara öppnade mot Southampton sitt målkonto för sin nya klubb när han satte 2-0 och säkrade en viktig trepoängare i jakten på en Champions League-plats.

När spanjoren såg bollen gå i nät löpte han omedelbart mot bänken, pekade mot spelarna och firade i deras riktning. 

– Jag har en speciell relation med grabbarna som inte spelade, berättar Thiago i en intervju med Liverpoolfc.com.

– När man spelar så tänker man alltid på de som inte får spela, hur hårt de jobbar och hur bra de uppför sig trots att de inte spelar. Målet var för dem. 

Segern mot Southampton satt långt inne, vid flertalet tillfällen tvingades Alisson Becker till fina räddningar för att hålla nollan intakt. 

– Vi har en av de bästa målvakterna i världen i vårt lag, konstaterar Thiago.

– Jag vill även lyfta spelarna i offensiven som inte bara gör mål, de jobbar hårt i defensiven också vilket ger oss en bra balans för att vinna matcher.

– På Anfield har vi haft många situationer där motståndarna gjort mål trots att vi dominerat matcherna, de har gjort mål och därefter har vi tappat huvudet lite. När det står 1-0 kan vi bli lite stressade, men lyckligtvis kunde vi göra ett andra mål och lugna ned matchen.

På torsdag väntar en superviktig match mot Manchester United på bortaplan. 

– Jag har sagt det till grabbarna, vårt mål måste vara att vinna kommande match, vi kan inte fokusera för mycket på vad som händer i slutet av säsongen. 

– Nu ställs vi inför en tuff match på torsdag och vi kommer att ge allt, avslutar spanjoren.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer