Elliott hyllar Henderson

Bild till nyheten Elliott hyllar Henderson
Harvey Elliott är mäkta imponerad av Jordan Hendersons ledarskap både på och vid sidan av planen.

Jordan Hendersons tid i Liverpool har inte enbart varit en dans på rosor. Under de första åren var han kraftigt kritiserad av många och ett tag verkade det som att uppgiften att ersätta Steven Gerrard som lagkapten var honom övermäktig. 

Men som han har motbevisat sina kritiker. Henderson har spelat en nyckelroll i det Liverpoollag som vunnit Champions League, Supercupen, VM för klubblag och en första Premier League-titel på 30 år. Utöver de sportsliga framgångarna har engelsmannen gång efter annan visat prov på fantastiskt ledarskap i sättet han hanterar samhällsfrågor.

En som har upplevt Hendersons ledarskap på nära håll är unge talangen Harvey Elliott. I podcasten Counter Attack hyllar han sin lagkapten.

– Jag tror ingen uppskattar honom så mycket som de egentligen borde göra. Henderson är en legendar både på och vid sidan av planen, jag kan inte berömma honom nog. Han är en fantastisk lagkapten, säger Elliott, som just nu befinner sig på lån hos Blackburn Rovers.

– Han har allt man önskar av en lagkapten, han är en ledare på planen men även utanför. 

– Han gör det inte för att folk ska uppmärksamma honom, han gör det eftersom han vill göra det, han vill påverka och samla människor.

– Precis som med alla andra så har han tagit väl hand om mig sedan min första dag i klubben. Han har tagit mig under sina vingar, funnits där om jag behövt stöd och pushat mig att jobba hårt på träning. 

– Han är en fantastisk lagkapten och en otrolig spelare. Jag ser upp till honom och även Steven Gerrard, han är som en klon av Gerrard, han är en legendar. 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer