Överens med UEFA om mildare straff

Bild till nyheten Överens med UEFA om mildare straff
Super League-klubbarna riskerar hårda straff, men ESPN hävdar att Liverpool jobbat hårt för att komma på god fot med UEFA igen.

Liverpool var en av 12 klubbar som meddelade att de kommer att vara en del av en ny turnering vid namn Super League. Beslutet väckte ilska hos UEFA, Premier League, spelare, ledare och inte minst supportrar.

De stora protesterna fick Liverpool att, precis som Arsenal, Chelsea, Tottenham, Manchester City, Manchester United, Atletico Madrid och Inter, dra sig ur. 

Turneringen var tänkt att ersätta Champions League, något som UEFA självklart var starka motståndare till. Presidenten Aleksander Ceferin berömde de engelska klubbarna som så snabbt fattade beslutet att dra sig ur Super League, men konstaterade fortfarande att det måste bli någon form av konsekvenser efter agerandet.

ESPN skriver nu att Liverpool och de andra involverade klubbarna har varit i samtal med UEFA under de senaste 10 dagarna för att se till att få så lindrig bestraffning som möjligt. Liverpool sägs vara en av klubbarna som påtalat att de inte kommer att genomföra nya försök till en utbrytarliga. 

UEFA ska ha kommit överens med sju av klubbarna varav Liverpool är en av dessa. Vad bestraffningen kommer att bli är ännu oklart.

Juventus, Real Madrid, Barcelona och AC Milan har stått fast vid sina planer och riskerar därmed hårdare straff. En sådan bestraffning kan vara avstängning från europeiska turneringar i två år. 


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer