Kan missa 24 procent av matcherna 21/22

Bild till nyheten Kan missa 24 procent av matcherna 21/22
Mohamed Salah kan missa en betydande del av Liverpools kommande säsong på grund av landslagsspel.

Mohamed Salah har denna säsong fortsatt att leverera väldigt många mål för Liverpool, trots att den kollektiva prestationen varit betydligt svagare än tidigare år. När anfallskollegorna Sadio Mané och Roberto Firmino har slitit har Salah levererat. 

Att ha Salah tillgänglig för spel har varit en nyckelfaktor för Jürgen Klopp och lagets framgångar. Sedan anfallaren kom till klubben har han missat endast 16 av 214 matcher. Den siffran kan dock komma att öka rejält nästa säsong.

Anledningen till detta är att Egypten ska spela både OS och de Afrikanska mästerskapen och de vill ha med Salah i båda trupperna. Liverpool är dock inte tvungna att släppa sin anfallare till OS, men om han själv verkligen önskar att åka är det fortsatt osäkert hur klubben skulle agera.

Om Salah spelar OS och de Afrikanska mästerskapen kan han, enligt Thisisanfield.com, i värsta tänkbara scenariot missa 13 av Liverpools matcher. Sett över de senaste tre säsongerna har Liverpool snittat 54 matcher per säsong, vilket innebär att Salah riskerar att missa 24 procent av lagets matcher säsongen 2021/22. 

Även Sadio Mané och Naby Keita ska spela de Afrikanska mästerskapen och kommer att missa en del klubblagsfotboll när turneringen drar igång 9 januari.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer