– Matchen betyder väldigt mycket

Bild till nyheten – Matchen betyder väldigt mycket
Diogo Jota ser fram emot att för första gången få möta Manchester United som Liverpoolspelare.

Liverpool har mött Manchester United vid två tillfällen denna säsong, men Diogo Jota missade bägge matcherna på grund av skada.

Nu är anfallaren tillbaka i spel och får på söndag chansen att möta ärkerivalen på Old Trafford. 

– Alla matcher är viktiga, men som Liverpoolspelare är matcherna mot Manchester United alltid speciella, kanske till och med större än andra matcher vi har i Premier League. Självklart ser vi fram emot det, vi vet hur mycket det betyder för supportrarna också, säger Jota till Liverpoolfc.com.

– Jag har sett en del matcher mellan lagen innan jag kom hit, men när man inte är involverad som spelare så känner man kanske inte riktigt samma speciella känsla. Men för oss gäller det nu bara att ta oss an matchen med rätt fokus.

– Det blir min första match mot dem för Liverpool. Jag har missat en hel del matcher och har då inte kunnat hjälpa laget, men nu är jag tillbaka och här för att bidra. På söndag är det en stormatch och jag ska försöka se till att hjälpa laget.

Liverpool kommer till matchen med en 1-1-match mot Newcastle i ryggen.

– Det var en stor besvikelse. Vi alla tog det som en förlust. I de två senaste matcherna har vi haft en ledning i halvtid med 1-0, precis som mot Wolves. Men skillnaden mot Wolves var att vi vann i slutändan. I de andra två matcherna har vi gjort svagare insatser i andra halvlek och släppt in mål. Det är ingen rolig känsla.

– Nu är vi inne i slutskedet av säsongen och vi är medvetna om att resultat är det allra viktigaste, så vi måste se till att inte vara passiva i andra halvek, vi behöver få med oss resultat.

– Vi gjorde en fin första halvlek som hade uppskattats mycket mer om vi hade tagit vara på våra chanser. Men det stod bara 1-0 och det visade sig inte vara tillräckligt. Det gör att det känns ännu tyngre att ha missat de chanser vi skapade. Men vi måste tänka positivt, vi skapade chanser och nu gäller det bara att sätta dit bollen. Med den kvalitet som finns i laget tror jag att vi kommer att lösa det.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer