​– Vi genomskådar krokodiltårarna

Bild till nyheten ​– Vi genomskådar krokodiltårarna
Supportergruppen Spirit of Shankly vill se omfattande förändringar av fotbollen och kommer att agera i hopp om att det blir verklighet.

De senaste dagarna har varit hektiska på många sätt inom fotbollsvärlden efter beskedet om den nya superligan. Efter enorm ilska från spelare, supportrar, tv-experter, journalister och icke involverade klubbar har nu samtliga engelska lag valt att dra sig ur planerna om ligan.

John W Henry kom idag med en ursäkt där han riktade sig till managern, spelare, anställda inom klubben och inte minst till supportrarna. Många supportrar gläds över beskedet att klubben drar sig ur Super League, men samtidigt är det många som fortfarande är rejält besvikna på ägarnas agerande.

Supportergruppen Spirit of Shankly har släppt ett pressmeddelande:

"Det har varit några upprivande och hemska dagar för oss alla. Spirit of Shankly har alltid efterfrågat ärlighet, integritet och transparens från klubbens ägare FSG, men arrogansen och oärligheten som de visat med sitt försöka att roffa åt sig mer pengar är skrämmande. Men inte överraskande."

"Vi har noterat John W Henrys ursäkt, men den här PR-handlingen är för lite, för sent. Vi genomskådar dessa krokodiltårar. Handling väger tyngre än 'tomma' ord. Liverpool Football Club är inget amerikanskt företag, det är en lokal klubb med historia och tradition."

"'Fotbollens framtid' föll samman inom loppet av 48 timmar, detta tack vare solidariteten och viljan som fansen visat över hela landet. Detta måste bli en katalysator för verkliga förändringar, inte en isolerad brandsläckning."

"Våra ägare har kastat alla under bussen, både supportrar, managern, spelare och staben. De har skämt ut sig genom att visa sin råa girighet och arrogans. Dubbelmoralen som Premier League och TV-bolagen har vi också lagt märke till. De har aldrig tagit hänsyn till supportrarna i sin egen jakt på pengar och har behandlat oss dåligt i många år."

"Vi behöver se en fundamental förändring när det gäller hur fotbollen styrs. En förändring som är rättvis för för hela fotbollspyramiden, inte bara för eliten. Vi behöver se en modell som lovar rättvis fördelning av de enorma summor pengar som är involverade i denna fina sport, vår sport."

"Mitt i kalabaliken har UEFA framställt sig själva som den nya progressiva makten. Ingenting kan vara längre från sanningen och deras nya Champions League-format är en skam. Ett format som måste mötas av motstånd."

"Vi kommer att fortsätta att samtala med våra medlemmar och ta del av deras åsikter kring vad som bör bli nästa steg."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer