– Min åsikt har inte förändrats

Bild till nyheten – Min åsikt har inte förändrats
Jürgen Klopp fick frågor om den nya europeiska superligan inför matchen mot Leeds United.

Det senaste dygnet har dominerats av diskussioner och rapportering kring "The Super League", en ny europeisk liga som är tänkt att ersätta Champions League. Liverpool är en av klubbarna som står bakom den nya ligan.

Inför matchen mot Leeds fick Jürgen Klopp frågor om den nya ligan.

– Det är svårt. Folk är inte nöjda, jag förstår det. Jag och spelarna har inte varit involverade i den här processen, sa Klopp till Sky Sports.

– Min åsikt har inte förändrats (för två år sedan sa han att han inte ville se någon ny superliga). Jag fick höra om det för första gången igår. 

– Jag är 53 år gammal. Ända sedan jag har varit en del av den professionella fotbollen har Champions League varit där. Mitt mål har alltid att varit att träna ett lag i den turneringen. Jag har inga problem med Champions League.

– Jag gillar det faktum att West Ham kan spela Champions League-fotboll nästa säsong, jag vill inte att de ska göra det, med tanke på att det kan ta en plats från oss, men jag gillar att de har möjligheten.

– Liverpool betyder så mycket mer än några beslut. Det viktigaste med fotbollen är supportrarna och laget. Vi måste se till att ingenting skär sig däremellan. Jag har hört om att de tagit ned banners på Anfield men spelarna gjorde ingenting fel. Vi måste hålla ihop. 

– Vi måste visa att ingen vandrar ensam i den här stunden. Det finns saker vi måste lösa, men det handlar inte om relationen mellan supportrar och laget. Man måste inte hålla med om allt, men spelarna har inte gjort någonting fel förutom att vinna alla matcher de spelat.

– Jag har inte all information. Jag vet inte varför de 12 klubbarna gjorde det. Uefa vill se ett nytt Champions League. Jag har sett planen, det är fler matcher och jag gillar det inte, det sa jag för flera månader sedan. Det är alltid fler och fler matcher. Uefa säger att klubbarna agerar på grund av pengar, men vad tror du att Uefa jobbar för? Mer pengar. 

– Det jag kan förstå är diskussionen om konkurrens. Vi vill förtjäna att spela i Champions League.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer