Carra till hård attack mot klubben

Bild till nyheten Carra till hård attack mot klubben
Jamie Carragher reagerar starkt på Liverpools beslut att gå med i nya "the Super League".

Igår kom beskedet att Liverpool är en av, än så länge, totalt 12 klubbar som gått samman för att skapa en ny europeisk turnering som kommer att fungera som en ersättare till Champions League för deltagarna.

Det kommer att vara en i princip stängd liga då 15 av 20 lag kommer att ha en fast plats i turneringen varje år. 

Reaktionerna efter beskeden har varit många, de flesta har varit mycket negativt inställda till klubbarnas agerande. Ex-röde Jamie Carragher är en av experterna som uttryckt sin ilska mot ägarna som ligger bakom det hela.

"Vilken skämmig klubb vi har blivit Liverpool. Jag tror att alla människor som verkat inom klubben tidigare skulle skämts lika mycket. #Superleague," skrev Carragher på Twitter innan han utvecklade sina tankar i en text för Telegraph:

"Allt jag hört från Liverpool denna säsong är hur mycket de saknar supportrarna. Passande att the Kops röster endast betyder något när det passar klubben bäst."

"Ju mer jag läser om förslagen kring den europeiska superligan desto mer verkar det som att Liverpools ägare måste gilla att arenorna är tomma eftersom allt de gjort är att ökat chansen för ett nytt ställningstagande där supportrarna lämnar arenan."

"Som tidigare spelare i Liverpool gör det mig illamående att min klubbs rykte skadas på grund av arrogansen hos ägare som vill skapa en kultur där man inte längre måste slåss för att förtjäna framgång. Det är antitesen till allt fotbollen är och vad den står för, särskilt i min stad."

"Att ens nämnas i samma mening som den europeiska superligan är illa nog, men att Liverpool verkar ha haft en ledande roll i att hota fotbollens konkurrensideal, idealen som tillät klubben att ta sig från den engelska andradivisionen till att bli sexfaldiga mästare i Champions League, det är ett svek."

"Manchester Uniteds skamlösa kapitalism förvånar mig inte. United-supportrarna kommer att hålla med om att Glazers från första dagen gjort det tydligt att de köpte klubben för pengarna."

"Men John W Henry har sedan sina första år som ägare framställt sig själv som villig att vara en del av supportergrupperna och dess kultur, men gång efter annan misslyckas han att förstå kulturen som finns hos the Kop. Jag var en av de säsongskortsinnehavarna som lämnade arenan med en äckelkänsla i kroppen efter att Liverpool försökte att ta £77 för en matchbiljett 2016. Förra sommaren tvingades klubben backa i sina försök att använda skattebetalarnas pengar för att betala löner till permitterade anställda."

"Fotbollen, på alla nivåer där den är professionell, handlar om pengar. Att alla har en chans i den engelska fotbollen har varit en myt sedan Premier League skapades, endast Blackburn Rovers och Leicester City har chockerat världen. Endast sju klubbar har vunnit Premier League på 29 år."

"Liverpool och Uniteds handlingar grundar sig i en känsla av att de under för lång tid hämmats i jakten på mer pengar, blockerade från att nyttja sin globala popularitet för att tjäna så mycket som möjligt."

"Men det kan aldrig rättfärdiga försöka att destabilisera systemet utan stöd från de som de behöver allra mest - supportrarna."

"Ledande människor inom fotbollen gör alltid det misstaget att de tror att de är den mest inflytelserika kraften i fotbollens värld,. Men de måste inse att utan supportarna så är de svaga och maktlösa."


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer