Salahs underskattade egenskap

Bild till nyheten Salahs underskattade egenskap
Mohamed Salah har levererat ett målskytte av absolut högsta klass sedan han kom till Liverpool, men det är fler områden där anfallaren imponerar som det inte talas om allt lika ofta.

Mohamed Salah har varit en av Liverpools bästa spelare under säsongen och har trots de kollektiva problemen fortsatt att leverera stora mängder mål - efter 31 omgångar står han noterad för 19 ligamål och är därmed i delad skytteligaledning med Harry Kane.

Att Salah är en världsklassmålskytt råder det inga tvivel om, men Telegraphs Chris Bascombe lyfter fram en egenskap hos anfallaren som gör honom till ovärderlig för Jürgen Klopp - tillgängligheten.

Sedan Salah kom till Liverpool sommaren 2017 har han varit utanför matchtruppen vid endast fyra tillfällen i Premier League och en enda gång i Champions League. Under denna period har Liverpool spelat 190 matcher.

"På mindre än fyra säsonger är Salah nu endast fem matcher från att göra sitt 200:e framträdande för Liverpool, vilket visar att han är extremt uthållig och disciplinerad, särskilt med tanke på hans explosiva spelstil," skriver Bascombe.

"För att sätta det i perspektiv så är det värt att påpeka att innan Salah värvades från Roma så var den mest naturlige avslutaren i Klopps trupp Daniel Sturridge. Klopp, precis som sin föregångare Brendan Rodgers, kunde sällan välja honom. Under sin Anfieldkarriär spelade Sturridge i 116 ligamatcher och 160 totalt, detta under en period på sex och en halv säsong. Endast en gång spelade han 30 matcher under en och samma säsong."

"Även Fernando Torres, ytterligare en framgångsrik anfallare, missade 35 ligamatcher under sina tre hela säsonger för att sedan lämna halvvägs in i den fjärde då hans kvalitet redan var på nedgång."

Bascombe lyfter fram Salahs tillgänglighet och förmåga att hålla sig skadefri som ett väldigt bra förhandlingsvärde när det nu inom en snar framtid troligtvis kommer att sättas igång diskussioner mellan spelaren och klubben om ett eventuellt nytt kontrakt. Salahs nuvarande avtal löper ut sommaren 2023.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer