– Vi vet vad som krävs

Bild till nyheten – Vi vet vad som krävs
Jordan Henderson menar att Liverpooltruppen är full av spelare som vet vad som krävs för att ta hem segrar i pressade situationer.

Liverpool jagar en Champions League-plats under säsongsavslutningen och i eftermiddag väntar en hemmamatch mot Aston Villa där laget kan sätta press på konkurrenterna.

"Jag har aldrig varit ett fan av uttrycket 'business end of the season' eftersom jag hävdar att allvaret startar i augusti och slutar i maj, men det råder inga tvivel om att vi klivit in i en avgörande del av säsongen där alla lag är medvetna om vikten att få med sig resultat för att nå upp till sina mål," skriver lagkapten Jordan Henderson i matchprogrammet.

"För oss, vi vet lika väl som alla andra att säsongen inte utspelat sig precis som vi hade önskat. Det har varit svårt, utmanande och i stunder en väldig besvikelse sett till hur vi har presterat tidigare år."

"Det jag vill påpeka är dock att det är många lag som gärna hade bytt plats med oss just nu. Att vara i en position där man slåss om en semifinalplats i Champions League och en plats i nästa säsongs turnering är inte en värdelös situation att vara i april, det måste vi komma ihåg."

"På båda fronter står vi inför en rejäl fight för att uppnå våra mål och andra klubbar kommer att jobba för att sätta stopp för oss för att själva uppnå sina mål, så vi måste vara redo att kämpa i varje sekund av varje match, annars kommer vi inte att nå hela vägen fram."

"Vi har varit i liknande situationer tidigare, vi har hanterat dem bra och tagit oss över hindren i vår väg. Det handlar om att hantera tuffa stunder, perioder där matcherna blir tuffa och situationer där man verkligen testas."

"Jag kan säga att vårt omklädningsrum är fyllt av spelare som är vana att hantera allt detta. De vet vad som krävs för att få med sig resultat i pressade situationer och de vet vad som krävs både individuellt och kollektivt för att ta oss över mållinjen."

"Det är inte så att jag eller någon annan måste berätta för grabbarna vad som krävs. Kämpaglöden finns där."

"Hade vi önskat att var bättre placerade och utmana om titeln? Självklart. Hade vi önskat ett bättre resultat i tisdagens match mot Real Madrid? Återigen, självklart."

"Men att låta besvikelser påverka oss kommer inte att hjälpa. Vi måste använda det som motivation i varje match som återstår, med start mot Aston Villa, ett lag som fått många beundrare under säsongen."


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer