Kampen om topp fyra - helgens fighter

Bild till nyheten Kampen om topp fyra - helgens fighter
Liverpool tar sig an Aston Villa i helgens Premier League-omgång medan konkurrenter om CL-platserna, så som West Ham och Tottenham, ställs inför tuffa utmaningar.

Premier League är nu inne i slutspurten med endast åtta omgångar kvar att spela. Manchester City har sedan länge sprungit ifrån i toppen, men några steg nedåt i tabellen pågår en frenetisk kamp om de åtråvärda Champions League-platserna.

Liverpool är först ut i spel i helgen av de lag som gör upp om en topp fyra-placering när de välkomnar Aston Villa till Anfield. Jürgen Klopp och Co. kommer att behöva vända på den svaga hemmaformen - senaste segern på hemmagräs kom mot Tottenham 16 december. Om de lyckas ta tre poäng kliver de upp på fjärdeplatsen och sätter press på konkurrenterna.

Det lag som just nu innehar fjärdeplatsen är West Ham och för Londonlaget väntar en match mot trean Leicester City på söndag. "Hammers" har imponerat stort under säsongen och har fått ett extra lyft tack vare inlånade Jesse Lingard som hittat toppformen. 

David Moyes mannar kommer dock att, vad det ser ut som, behöva klara sig utan en renodlad anfallare i stora delar av slutspurten. Det självklara valet i anfallet, Michail Antonio, har dragit på sig en hamstringskada som enligt The Times verkar vara allvarlig. Även Declan Rice är otillgänglig för spel på grund av skada.

Tottenham har samlat ihop en lika stor poängskörd som Liverpool på 30 matcher och för dem är det Manchester United på hemmaplan som är nästa uppgift. 

Ligafemman Chelsea, som senast i Premier League åkte på en stjärnsmäll mot nästjumbon West Bromwich, reser på lördag den korta sträckan till Selhurst Park för match mot Crystal Palace. Chelsea studsade tidigare i veckan tillbaka från förlusten mot West Brom genom att besegra Porto med 2-0 i Champions League.

Även lokalrivalen Everton är i allra högsta grad inblandande i kampen om fjärdeplatsen. Med en match mindre spelad än Liverpool är de två poäng bakom "The Reds". På måndag ska de ta sig an Brighton på bortaplan.

Tabelltoppen inför helgen:

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer