Senaste nytt inför Aston Villa

Bild till nyheten Senaste nytt inför Aston Villa
Jürgen Klopp har genomfört sin presskonferens inför Aston Villa där han bland annat pratade om revanschsuget efter höstens storförlust, den senaste tidens svaga hemmaform och om det tidiga bytet av Naby Keita i Real Madrid-matchen. Här kan du se presskonferensen samt ta del av en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om kränkningarna på sociala medier:

– Problemet med sociala medier är att det inte finns någon lösning i dagsläget på att människor kan gömma sig bakom konton och skriva vad som helst, det är någonting som måste lösas.

– Precis som alla rasistiska handlingar måste det stoppas. 

– Jag använder inte sociala medier så mycket så jag kan inte säga så mycket om just det, men jag har kritiserats mycket under åren och de råd jag kan ge är att inte lyssna på de människorna som inte vill hjälpa dig. 

Om veckan som väntar är en möjlighet eller fylld av press:

– Både och. Det finns ingen möjlighet utan press, vi spelar på toppnivå i professionell fotboll. Vi vill vara med i Champions League nästa säsong och gå så långt vi kan i år, det är en möjlighet för oss men med det så följer press, vilket vi måste vara redo för.

– För en vecka sedan pratade vi om en mycket bra match mot Arsenal och ett par dagar senare spelade vi nästan raka motsatsen mot Real Madrid. Men den matchen ska inte påverka matchen mot Aston Villa.

Om revansch efter storförlusten i höstas:

– Vi måste ställa saker till rätta, det är självklart. Men det gjorde vi redan i matcherna efter Villa. Jag har den matchen i huvudet, det är klart, men vi ska ställa saker och ting till rätta.

– Man kan inte glömma en sådan typ av match snabbt, det är inte möjligt. Vi behövde jobba med många saker, några problem blev tydliga. Det fick vi jobba med, det är så det fungerar med resultat.

– Vi pratade mycket om det. Det är olika hur länge det tar att lägga matcher bakom mig, men det är klart att man måste analysera de matcher man spelat.

Om Aston Villa:

– De är ett riktigt bra lag. De har plockat in många duktiga spelare. De är duktiga och sådana lag är alltid med i kampen om platserna i Europa.

Om vikten av att få en bra start i morgondagens match:

– Det är viktigt att inleda bra, det vill man alltid göra.

– Man måste vara redo att jobba för ett momentum om det inte uppstår omedelbart i matchen.

– Det är helt klart viktigt med en bra start. Det var ett tag sedan vi spelade på hemmaplan och resultatet har inte varit bra, det måste vi visa en reaktion på.

– Jag tror inte att vi är så påverkade av resultaten på hemmaplan, jag kommer inte tänka på det iallafall. Det är en helt ny match mot en tuff motståndare. Vi måste vara redo att göra en bra match och vi måste ställa in oss på att vi kan göra just en bra match.

Om Naby Keita:

– Naby har visat sina kvaliteter, han har spelat otroliga matcher för oss, gjort viktiga mål. Men du frågar nog om honom på grund av bytet i förra matchen, det var bara ett beslut som jag fattade i stunden. Vi behövde förändra någonting och det var svårt att göra det utan ett byte.

– Vi pratade om det igår och allt är lugnt, han förstod situationen.

Om Ollie Watkins:

– Ollie är en väldigt talangfull anfallare, en väldigt bra värvning från Aston Villa. Han är fysiskt stark, han kan hålla i bollen och han är väldigt snabb. Ingen behöver påminna mig om hur duktig han är. Vi ska försöka att se till att stoppa passningarna till honom.

Om skadeläget:

– Vi vet inte riktigt hur det ser ut, vi spelade i tisdags, flög tillbaka i onsdags, tränade igår. En del spelare hade lite känningar, men inga nya skador. Vi får se vilken information vi får idag. Om vi måste göra några förändringar så får ni se det imorgon.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer