Quantcast

Nästa match (Premier League)

Leeds klubbmärke Leeds (B)

måndag 19 apr 21:00

– Vi måste se en förändring

Bild till nyheten

Jordan Henderson har fått nog av de förkastliga påhoppen som allt fler individer utsätts för på sociala medier.

I efterdyningarna av förlusten mot Real Madrid utsattes Trent Alexander-Arnold och Naby Keita för rasism på Instagram där flera användare fyllde spelarnas kommentarsfält med emojis föreställande apor.

Liverpool publicerade efter händelsen ett pressmeddelande där de fördömde handlingarna och slog fast att spelarna kommer att stöttas av klubben och att klubben kommer samarbeta med myndigheterna för att, om möjligt, se till att de ansvariga för de rasistiska meddelandena straffas.

Denna typ av påhopp på sociala medier har blivit allt vanligare. Diskussionen om den ohållbara situationen har bland spelare, ledare och journalister intensifierats på slutet. Swansea City gick idag ut med beskedet att de kommer att bojkotta sociala medier under en veckas tid för att belysa problematiken.

Nu har även Jordan Henderson agerat. Han förklarar att han funderat på att stänga ned sina konton men kommit fram till att han vill använda sina plattformar för att jobba för förändring.

"Kränkningarna på nätet måste upphöra. Den senaste tiden har jag funderat på vad jag som individ kan göra för att göra skillnad. Jag har sett vänner, lagkamrater, andra fotbollsspelare och många andra i samhället motta fruktansvärda kränkningar," skriver Henderson på Twitter.

"Plattformarna själva borde göra mer, men vi som samhälle måste också vara snällare mot varandra. Det är där allt börjar och slutar. Jag har övervägt att stänga ned mina konton på sociala medier, men jag vill hellre försöka att använda mina plattformar för att få till en positiv förändring. Folk ska inte behöva bojkotta sociala medier eller stänga ned sina konton bara för att undgå kränkningar."

"Därför överlåter jag mina sociala medier-konton till CybersmileHQ, som jag ingått ett samarbete med för att öka medvetenheten om hur internetmobbning påverkar människor och hur kränkingar på nätet kan påverka människor. De kommer att dela historier från människor som drabbats, de kommer också utbilda, visa hur man ska rapportera händelser eller hur man kan få hjälp du eller någon du känner har problem. Vi måste se en förändring. Jordan."

Bannerbild