Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

​– Otroligt att få vara med i CL-truppen

Bild till nyheten

Unge målvakten Harvey Davies har fått träna med seniorlaget på slutet och fick till och med göra en oförglömlig resa till Budapest för att vara en del av Champions League-truppen i matchen mot RB Leipzig.

– Otroligt att få vara med i CL-truppen

Unge målvakten Harvey Davies har fått träna med seniorlaget på slutet och fick till och med göra en oförglömlig resa till Budapest för att vara en del av Champions League-truppen i matchen mot RB Leipzig.

Harvey Davies tillhör U18-laget men har under den senaste tiden fått chansen att träna med seniorlaget.

17-årige scousern fick så sent som förra säsongen debutera för U18-laget men den 10 mars var han en del av seniortruppen till returen mot RB Leipzig i Champions League.

Bara det faktum att han får träna med seniorlaget är någonting som den unge målvakten uppskattar mycket.

– Det är fantastiskt, jag älskar det! Det betyder mycket för mig och min familj, jag har varit en del av den här klubben sedan jag var väldigt ung, säger Davies till Liverpoolfc.com.

– Jag har jobbat hårt för det här och det är så kul att få chansen. Det är fantastiskt att träna tillsammans med, och lära mig av, Alisson och Adrián. Jag lär mig även mycket från John Achterberg och Jack Robinson. Jag försöker att ta in allt jag kan. När jag inte är igång i en övning försöker jag att titta på hur Alisson och Adrián gör för att se och lära.

Inför första träningspasset med seniorerna menar Davies att han var rejält nervös.

– Det var så nervöst. Jag var lite rädd i början, men alla fick mig att känna mig så välkommen. Alla är så stöttande, det är en härlig miljö att komma in i. Jag har försökt att göra det jag är bra på och det som tagit mig hit. Jag har jobbat hårt och försöker helt enkelt hålla så många bollar borta från målet som bara möjligt. Nivån och intensiteten på träningarna är väldigt hög.

Davies ser träningspassen med Alisson som en enorm möjlighet.

– Det finns ingenting bättre än att träna med den bästa målvakten i världen. När jag först fick höra att jag skulle få chansen att komma in i laget så tänkte jag bara att jag hade en stor möjlighet att lära mig. Alisson är otrolig på träning - jag minns inte många mål han släppt in! Han är av yppersta världsklass och han har bidragit med tips och råd. Han är en snäll kille också.

– De saker han berättat för mig kommer att hjälpa mig att nå nästa nivå.

Målvakten berättar om när han fick reda på att han skulle vara med i Champions League-truppen.

– Jag hade spelat min första match för U23-laget i en träningsmatch mot Accrington Stanley och sedan tränade jag med seniorlaget. På måndagen innan matchen så fick jag reda på att jag skulle åka. Jack sa det till mig på träning. Det kändes overkligt. Det var galet att få vara en del av det.

– Jag var så glad, det kändes som en dröm gick i uppfyllelse. Det är någonting jag alltid önskat och att kallas till en trupp för en Champions League-slutspelsmatch var otroligt. Jag ringde pappa direkt efteråt och han var så stolt, sedan berättade jag för mamma, min syster och resten av min familj, alla var så glada. Det var härligt att känna att de var stolta över mig.

– Det var otroligt (att resa med laget). Bara att åka till flygplatsen och sitta där och prata med Alisson. Vi pratade om matchen och hela upplevelsen var bara fantastisk. Det var väldigt annorlunda jämfört med när man åker iväg med de yngre grabbarna så det kändes kul att få vara en del av det.

Även Jürgen Klopp visade sitt stöd för den oerfarne Davies.

– Han kom fram till mig innan matchen och sa några ord. Han var glad över att ha en ung scouser på bänken, han stöttade mig och såg till att jag hade det bra. Han sa också att jag inte skulle byta tröja med någon. Han är fantastisk. Tröjan ska jag rama in. Just nu är den i min garderob, men mamma sa att hon skulle fixa det åt mig.

Bannerbild