Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

– Då är han en motståndare

Bild till nyheten

Thiago ger sin syn på att möta Real Madrid i Champions League-kvarten och det faktum att han kommer att ställas mot lagkamraten från landslaget Sergio Ramos.

Liverpool ska i början av april ta sig an Real Madrid i ett dubbelmöte med en semifinalplats i Champions League i potten. I Madrid-laget återfinns en viss Sergio Ramos, som i Liverpoolled inte är den mest omtyckta spelaren med tanke på det han gjorde mot Mohamed Salah i finalen 2018.

För Thiago Alcantara blir det ett möte med en lagkamrat från det spanska landslaget. 

– Det är härligt att spela tillsammans med Sergio. Åren går men man fortsätter att lära sig av honom. Han fortsätter att utvecklas och vill hela tiden konkurrera i toppen. Ambitionen, inställningen, det är en stor del av honom. Det sprider sig till resten av det spanska landslaget. Vi kan alla lära oss någonting av en spelare som vunnit så mycket, säger Thiago till AS.

Mittfältaren understryker dock att alla sådana tankar försvinner när de står på motsatt planhalva.

– Jag gillar att spela tillsammans med Sergio i landslaget men när jag möter honom så är han en motståndare. 

Thiago ser fram emot matcherna mot Real Madrid.

– Vår reaktion (på lottningen) var att vi har full respekt för Real Madrid, den respekt som en motståndare i en Champions League-kvartsfinal förtjänar. Vi ser verkligen fram emot matcherna. Det är en underbar turneringen och vi möter ett fantastiskt lag. Vi kommer ta oss an matchen med respekten som Madrid förtjänar.

29-åringen har vunnit Champions League två gånger tidigare, en gång i Barcelona och en gång i Bayern München.

– Det är en turnering som är så svår att vinna att man bara kan vara glad över att man lyckats. Champions League-finalen är årets höjdpunkt. Jag har vunnit den två gånger, vilket är väldigt svårt att lyckas med. Alla bästa spelare vill vinna turneringen, alla de största europeiska klubbarna slåss om det.

Bannerbild