– Han är en kvalitetsspelare

Bild till nyheten – Han är en kvalitetsspelare
Pep Lijnders öser beröm över Diogo Jota och lyfter fram en särskild egenskap som anfallaren besitter som är mycket svår att som tränare lära ut.

Diogo Jota har imponerat sedan övergången från Wolverhampton i somras. Anfallaren har noterats för tio mål trots en skada som höll honom borta från spel i tre månader.

Mot Wolverhampton blev han matchhjälte med sitt avgörande 1-0-mål. Assisterande tränare Pepijn Lijnders är mäkta imponerad av hur Jota har presterat.

– Jota är på samma tekniska nivå som vår fronttrio - jag har sagt det tidigare och det är någonting som hela världen kan se. Att vara snabb i fötterna och i huvudet är en slagkraftig kombination för en anfallare. Han är väldigt direkt i sitt spel, säger Lijnders till Liverpoolfc.com.

– Diogo förstår att det inte enbart handlar om honom, det handlar om honom, Sadio, Bobby, Mo, sammanhållning. Det handlar om Divock, Shaq, Ox, hur de kan hjälpa varandra. 

– Att anpassa sig till vårt sätt att pressa är inte lätt, men för honom kommer det väldigt naturligt. Det säger mycket hur han snabbt har anpassat sig till laget och laget till honom. Han är en kvalitetsspelare både individuellt och kollektivt. 

– Hans positionering i straffområdet gör att han ofta är på rätt plats i rätt tid. En sådan instinkt i straffområdet, för det är ren och skär instinkt, är någonting som är så svårt att lära ut. Jag tycker fortfarande att det är en egenskap som är väldigt svår att lära ut som tränare.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer