Quantcast

Nästa match (Champions League)

Porto klubbmärke Porto (B)

tisdag 28 sep 21:00

​Motståndarkoll: Real Madrid

Bild till nyheten

Liverpool ställs mot Real Madrid i Champions League-kvartsfinal. Den spanska giganten är turneringens mest framgångsrika lag i historien och tränas av Zinedine Zidane som kammat hem titeln tre gånger som tränare.

Motståndarkoll: Real Madrid

Liverpool ställs mot Real Madrid i Champions League-kvartsfinal. Den spanska giganten är turneringens mest framgångsrika lag i historien och tränas av Zinedine Zidane som kammat hem titeln tre gånger under sin relativt korta tränarkarriär.

Liverpool och Real Madrid kommer att göra upp om en semifinalplats i Champions League när de 6 april drabbar samman i Spanien följt av ett returmöte 14 april.

Att just dessa två lag ställs mot varandra är ett relativt sällsynt fenomen. Totalt har det endast blivit sex matcher lagen emellan.

Tidigare möten:

Liverpool hade inledningsvis bättre statistik än Real Madrid när det gäller matcher mot varandra då de vann de tre första mötena. Det började med finalsegern med 1-0 i Paris 1981, därefter dröjde det ända till säsongen 2008/09 då "The Reds" vann ett dubbelmöte i slutspelet med hela 5-0.

De tre senaste matcherna har dock slutat i förlust för engelsmännen. Säsongen 2013/14 tog Real Madrid två segrar i gruppspelet och 2018 tog de revansch på finalen från 1981 när de blev mästare i Kiev genom att besegra Liverpool med 3-1.

# 1981 - Liverpool - Real Madrid 1-0

# 2009 - Real Madrid - Liverpool 0-1, Liverpool - Real Madrid 4-0

# 2014 - Liverpool - Real Madrid 0-3, Real Madrid - Liverpool 1-0

# 2018 - Liverpool - Real Madrid 1-3

Se tillbaka på den minnesvärda 4-0-krossen:

Real Madrids väg till kvarten:

Gruppspelet blev en spännande historia för spanjorerna som tillslut kunde säkra gruppsegern i grupp B framför Borussia Mönchengladbach.

Zinedine Zidanes mannar inledde med en 3-2-förlust mot Schaktar Donetsk följt av ett kryss, 2-2, mot tyska Borussia Mönchengladbach och befann sig där och då i en tuff situation med en inspelad poäng på två matcher, men med segrar mot Inter med 3-2 och 2-0 förbättrade de sitt läge i gruppen avsevärt.

Det blev dock dramatik in i sista omgången efter ännu en förlust mot Schaktar Donetsk, men med stabil 2-0-seger mot Borussia Mönchengladbach var gruppsegern ett faktum, två poäng före tyskarna som tog sig vidare efter både bättre resultat i inbördes möten och bättre målskillnad jämfört med Schaktar som även de slutade på åtta poäng.

I åttondelen var det Atalanta, laget som slutade tvåa i Liverpools grupp, som stod för motståndet. Madrid-laget avancerade med totalt 4-1 efter en 1-0-seger följt av en 3-1-seger.

Tidigare framgångar i turneringen:

Real Madrid är det lag som vunnit "Old Big Ears" allra flest gånger. Vid hela 13 tillfällen har de krönts som europeiska mästare.

Mellan 2016 och 2018 vann de turneringen tre gånger i följd. Inget annat lag har ännu lyckats vinna ens två gånger i följd.

"Los Blancos" är det lag som har deltagit flest gånger i turneringen (45), spelat flest matcher (447), vunnit flest matcher (267) och gjort flest mål (988).

Tränare:

Zinedine Zidane har rönt enorma framgångar som tränare för Real Madrid, då huvudsakligen i Champions League med de tre raka titlarna 2016-2018.

Fransmannen ledde sitt lag till La Liga-titeln förra säsongen.

I och med framgångarna i Champions League är Zidane en av endast tre tränare som kan titulera sig trefaldig CL-mästare. De andra två tränarna som lyckats med konststycket att vinna tre titlar är Bob Paisley och Carlo Ancelotti.

Ligaform säsongen 2020/21:

I La liga är Real Madrid trea efter 28 spelade omgångar, sex poäng bakom lokalrivalen Atletico Madrid i tabelltoppen. Mellan de båda Madrid-klubbarna befinner sig FC Barcelona med ett försprång på två poäng ned till "Los Blancos".

Lagets facit i ligaspelet är 18 segrar, sex kryss och fyra förluster. På de 17 senaste ligamatcherna har de endast åkt på ett nederlag.

Bäste målskytt är Karim Benzema med 17 mål i ligaspelet och fem fullträffar i Champions League.

Källa: Liverpoolfc.com

Bannerbild