Hardy tvåmålsskytt i U23-seger

Bild till nyheten Hardy tvåmålsskytt i U23-seger
Joe Hardy såg till att Liverpools U23 besegrade med Southampton 2-1.

Premier League 2-matchen mellan Liverpools U23 och Southamptons U23 på Snows Stadium slutade i en 2-1-seger för Liverpool efter två mål från anfallaren Joe Hardy som inledde målskyttet redan fem minuter in i matchen och avgjorde sedan med sitt andra mål strax innan pausvilan.

Tränare Barry Lewtas tvingades till åtta förändringar i sin startelva efter att flera spelare deltagit i en internmatch med seniorlaget under helgen.

– Den här gruppen tränade ihop hela veckan och jag är väldigt nöjd med insatsen, säger Lewtas till Liverpoolfc.com.

– Southampton spelar ganska likt sitt seniorlag så vi visste i princip hur de skulle ställa upp och hur de skulle agera i sitt presspel. Planen var ganska smal, så vi visste att vi kunde utsättas för press i vårt uppbyggnadsspel.

– Matchbilden blev åt det hållet, men jag tycker att vi gjorde det bra. Vi lyckades pressa dem på ett bra sätt och det var efter effektivt presspel som det första målet kom till.

– Vi var besvikna över målet vi släppte in, men det finns flera anledningar till att det hände. Vi försökte fortfarande hitta in i matchen med tanke på antalet förändringar vi gjorde och bollen bakom blev svårhanterlig. Men vi kunde lugna ned spelet efter det och kunde återigen sno åt oss bollen i samband med andra målet. Jag är nöjd med insatsen.

Tvåmålsskytten Hardy och anfallspartnern Fidel O'Rourke får beröm.

– Joe vet hur man avslutar! Det var fina mål. Han gjorde det mycket bra vid andra målet när han kom ensam mot målvakten. 

– Det är upp till oss att skapa chanser för Joe och sedan är det upp till honom egentligen. Om vi får fram bollen i bra positioner så känner vi att vi i våra anfallare Fidel och Joe har kvaliteten nog att göra mål.

– Jag var mycket nöjd över hur anfallsparet samarbetade, de var fantastiska. 

Liverpools U23: Hughes, Walls, Boyes, Savage, Gallacher, Clayton, Dixon-Bonner, Sharif, Corness, O'Rourke (Woltman, 89), Hardy (Ritaccio, 90).


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer