Egypten vill ha Salah i OS-truppen

Bild till nyheten Egypten vill ha Salah i OS-truppen
Mohamed Salah ser ut att kallas till OS-spel för Egypten i sommar. Om han deltar i turneringen finns en risk att han kommer att missa säsongsinledningen med Liverpool.

I sommar ska OS äga rum och för Liverpools del kan det innebära problem då superstjärnan Mohamed Salah önskas delta i turneringen.

Egyptens tränare för U23-landslaget har gjort det tydligt att han vill ta ut anfallsstjärnan i truppen till sommaren.

– Reglerna för fotbollsturneringen i de olympiska spelen slår fast att en spelare som inte var inkluderad i den förra OS-truppen inte kan delta i turneringen, därför skrev vi in Salah i förra truppen, säger Shawky Gharib.

– Salah är väldigt värdefull både för Egypten men också utanför Egypten. Han är skyttekung i Premier League och en av världens bästa spelare. Vi siktar in oss på att ta medalj i OS och då måste vi ha en sådan spelare i laget.

– Vi förbereder ett brev om Salahs OS-deltagande som vi kommer att färdigställa innan vi kontakter Liverpool officiellt. Texten kommer att innehålla detaljer om gruppen vi ska spela i och var vi ska ha vårt läger. Efter lottningen kommer vi att skriva klart brevet och kontakta Liverpool omedelbart. 

OS kommer att arrangeras till sommaren och genomförs mellan 23 juli och 8 augusti. Ett deltagande för Salah i turneringen skulle därmed innebära att han missar stora delar av försäsongen med Liverpool och eventuellt indelningen av ligasäsongen.

Källa: Liverpool.no


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer