Klopp om framtida tränarjobb

Bild till nyheten Klopp om framtida tränarjobb
Jürgen Klopp utesluter inte att bli förbundskapten för det tyska laget efter sin tid i Liverpool - men först väntar ett sabbatsår, det slår tysken fast.

När det stod klart att Joachim Löw kommer att lämna posten som förbundskapten för det tyska landslaget efter sommarens EM startade spekulationer om Jürgen Klopps framtid i Liverpool.

Klopp gick snabbt ut och avfärdade spekulationerna och uttryckte en önskan om att hedra det kontrakt han har med Liverpool.

I en intervju med tyska Bild öppnar Klopp upp för att bli tysk förbundskapten längre fram i tiden.

– Jag sa inte att jag inte vill bli tysk förbundskapten, men jag sa att jag inte kunde bli det. Det är en stor skillnad. Jag har en viktig uppgift här i Liverpool. 

– Det här är mitt sjätte år i Liverpool och jag har byggt upp fantastiska relationer med människorna jag arbetar med på daglig basis. Vi förlitar oss på varandra. Just nu, i en sådan här tuff situation, om jag skulle säga att jag lämnar - det hade inte fungerat.

– Det är inte så att jag kan säga "åh, förbundskapten, det vore ett intressant jobb." Det vore en stor ära, det är inget snack om den saken, men tajmingen är inte rätt.

– Jag kan inte. Jag är väldigt ledsen om jag har gjort någon besviken, men jag kan inte avsäga mig mina ansvar.

När tiden i Liverpool väl är över har Klopp en tydlig plan om att ta ett helt år ledigt.

– Jag ska vara ledig ett år. Ingen behöver ringa mig. Inte efter fyra månader, inte heller efter sex månader. Oavsett vem som hör av sig så kommer det att vara ett sabbatsår. 

Källa: Thisisanfield.com


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer