Tror Salah blir kvar i Liverpool

Bild till nyheten Tror Salah blir kvar i Liverpool
Jamie Carragher tror att Mohamed Salah missat sin chans för en övergång till exempelvis Real Madrid då han skulle bli för dyr i förhållande till sin ålder.

Mohamed Salah har trots Liverpools kollektiva problem presterat otroligt bra under säsongen och toppar för tillfället Premier Leagues skytteliga.

Även om anfallaren presterat på topp så har det under säsongens gång dykt upp diskussioner om framtiden och om det är aktuellt med en flytt bort från Liverpool kanske redan till sommaren. En intervju med spanska AS samt klagomål över det faktum att han inte blev utsedd till lagkapten mot Midtjylland i Champions League är några faktorer som satt fart på spekulationerna. Även det som hände i Chelsea-matchen nyligen, där Salah blev utbytt efter cirka en timmes spel och blev rejält missnöjd har bidragit med frågetecken i diskussionen.

Jamie Carragher har gästat Robbie Fowlers podcast där de kommer in på Salahs situation. 

– Jag tror att han kommer att vara kvar under de kommande två åren. Jag tycker att han är i en liknande situation som Harry Kane. De båda är kanske de bästa målskyttarna i Premier League just nu, men de är i en ålder där ingen önskar betala enorma summor för dem, säger Carra enligt Liverpool Echo.

– Jag tror att de har missat sin chans, om de nu vill lämna för klubbar så som Real Madrid eller Barcelona eller om Kane önskar en flytt till Manchester United eller City.

– För båda dessa spelare skulle det krävas en övergångssumma på £120M, kanske mer, och jag tror ingen är beredd att spendera så mycket pengar på spelare i den åldern just nu.

– Jag tror fler ställer in siktet på att betala £200M för Kylian Mbappe med tanke på långsiktigheten, detsamma gäller Erling Haaland. 

– Vi är också i en situation där Covid-19 har påverkat ekonomin. De två spanska jättarna har inte pengar, de är enormt skuldsatta. 

– Liverpool skulle inte låta Salah lämna för någon annan engelsk klubb och skulle man hellre spela för PSG än Liverpool? Jag skulle bli väldigt förvånad om det blev så, jag tror att Salah är här för att stanna.

I podcasten talar Carragher även om Thiago Alcantara, mittfältaren som haft en allt annat än perfekt start på sin Liverpoolkarriär.

– Jag tycker faktiskt lite synd om honom, han har spelat i två eller tre olika roller på mittfältet. Han har spelat djupt i planen och får nu spela lite högre upp.

– Jag tycker att han var väldigt bra mot Leipzig och jag tror att det hänger ihop med det faktum att han hade Fabinho vid sin sida. Fabinho är en av de bästa spelarna i Europa som mittfältsankare och i den matchen fick vi se lite av det som Thiago kan erbjuda framöver.

– Jag tror att vi får se en annan Thiago nästa säsong när alla är friska och i form. Jag tycker ändå att han har gjort några bra matcher. Han är strålande med bollen, men inte utan - och det tror jag inte är någonting som kommer att förändras.

– Han ger bort onödiga frisparkar och är inte så duktig när spelet sträcker sig över stora ytor. 

Robbie Fowlers podcast kan du lyssna på HÄR.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer