"Jota har väckt liv i anfallet"

Bild till nyheten "Jota har väckt liv i anfallet"
Läs vad brittisk media skriver efter Liverpools 1-0-seger mot Wolverhampton. Diogo Jota stjäl inte helt oväntat rubrikerna.
Neil Jones, Goal.com:

"Diogo Jota är tillbaka - Liverpool ser redan mycket bättre ut."

"Portugisen hemsökte Wolves under måndagskvällen och höll sin nuvarande klubbs Champions League-hopp levande i samma veva. Jotas mål, som kom på övertid i första halvlek, gav de rödas dalande Premier League-säsong ett välbehövligt lyft."

"Segern på Molineux, blott den fjärde de lyckats med på 15 ligamatcher, flyttar upp dem till en sjätteplats i tabellen, före Everton och Tottenham och fem poäng bakom fjärdeplacerade Chelsea."

"De kanske inte flyger fram, men de krigar fortfarande på. Det har varit några härliga dagar för Jürgen Klopps lag som följde upp segern mot RB Leipzig i Champions League med en ny framgång här. Det finns en antydan till momentum i en säsong som stannade av när juldekorationen plockats fram."

"På andra planhalvan höll Klopps lag en andra raka nolla med Nat Phillips och Ozan Kabak som mittbackar."

"När det gäller Jota så verkar han ha kommit tillbaka i samma goda slag som innan skadan i december. Nu har han gjort 10 mål denna säsong och har spelat en viktig roll för laget."

"Liverpool har helt klart saknat honom och han verkar bidra med de kvaliteter som laget behöver på ett bättre sätt än vad Roberto Firmino har gjort på slutet. Brasseanfallaren missade matchen på grund av en knäskada, men han står inför en kamp om att ta tillbaka sin startplats när han är fit igen."

Ian Doyle, Liverpool Echo:

"Så, ni säger att det finns en chans?"

"För de supportrar som fortfarande har hoppet kvar så fortsätter Liverpool att flörta med topp fyra-platsen. Dansen, som stått stilla i månader, tog ett svepande steg framåt med i och med denna seger mot Wolverhampton Wanderers."

"Det var inte vackert. Faktum är att stora delar av första halvleken var usel. Detta var dock en match de bara behövde vinna. Hur segern säkrades spelade mindre roll."

"Chelsea, West Ham, Everton och Tottenham, de fyra lag direkt ovanför Liverpool inför denna omgång tappade alla poäng i helgen och gav The Reds chansen att minska avståndet."

"Tack vare Diogo Jotas mål på övertid i första halvlek, i matchen då han återvände för att visa att släkten är värst mot sitt tidigare lag, gör att det som såg omöjligt ut nu endast verkar osannolikt. Och för Liverpool under Klopp så innebär det att det faktiskt måste ses som möjligt."

"Liverpools bergochdalbana till säsong indikerar att det vore dumt att dra allt för stora växlar av segern vad gäller vad som komma skall. Detta var trots allt blott en fjärde seger på de senaste 15 ligamatcherna."

"Men det finns tecken som är lovande, så som säkerheten som Fabinho bidrar med på mittfältet och det rejäla försvarsspelet från Nat Phillips som hjälpte Liverpool att stå pall för Wolves anfall."

"Klopps lag har återfunnit lite motståndskraft. Orden från spelarna om att de inte ska ge upp backas nu upp av handlingar."

"Det kanske är att överdriva att säga att topp fyra-lagen nervöst börjar kika över sina axlar, men de vet åtminstone att Liverpool är med i kampen."

John Cross, Mirror:

"Diogo Jota återvände till Molineux och gjorde nästan oundvikligen Liverpools segermål mot sin tidigare klubb, men matchen överskuggades av skadan på Rui Patricio."

"Patricio låg orörlig på planen och tvingades bäras ut på bår efter 14 minuters behandling. Tack och lov kunde Wolves-managern Nuno efter slutsignalen meddela att målvakten var vid medvetande."

"Situationen leder till en fråga om huruvida det är rätt att domarna ska avvakta med att höja sin offsideflagga eller inte då kollisionen mellan Conor Coady och Patricio hände i en situation där Salah var offside."

"Matchen slutade i en mycket viktigt seger för Liverpool och bidrog med en påminnelse om vilka kvaliteter Jota bidrar med till Jürgen Klopps offensiv."

"Mitt i alla Liverpools problem denna säsong har Jota varit en av få ljuspunkter. Han har varit en succé sedan £45M-övergången från Wolves i somras. Det var hans tionde mål i alla turneringar för Liverpool och det får en fundera över vad som kunde ha varit om han inte hade missat så många matcher på grund av knäskadan som han ådrog sig i december."

"Jota bidrar med konkurrens och nytt liv i Liverpools offensiva trio och kan kanske bidra med en ny dimension framöver. Samarbetet mellan Jota, Sadio Mané och Salah har fungerat bra omedelbart och var här nyckeln till matchvinnande målet."

Daniel Matthews, Daily Mail:

"För varje vecka och mål så cementerar Liverpoolanfallaren Diogo Jota sin plats i Jürgen Klopps fronttrio."

"Hur annorlunda hade denna katastrofala ligasäsong sett ut om han inte hade missat de tre senaste månaderna? Klopps lag har varit försvagade av skador över hela planen, men deras avsaknad av skärpa i offensiven har kostat dem dyrt."

"För Jota var detta den perfekta arenan att visa att han är värd de £45M som betalades i somras. Eller ja, £5M än så länge."

"Det sägs att Liverpool ska betala en delbetalning på £12M i slutet av säsongs. Om Jota avslutar säsongen som han inledde den så kommer Klopp inte fundera särskilt länge på den kostnaden. Inte när Jotas snabbhet, rörelse och mål har adderat en ny dimension till anfallet. Inte när han har slagit sig in i anfallstrion."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer