Shaqiri: Viktigt att ge allt för klubben

Bild till nyheten Shaqiri: Viktigt att ge allt för klubben
Xherdan Shaqiri hoppas kunna hjälpa laget att ta sig ur den svaga perioden i ligaspelet genom hårt arbete ute på planen.

Xherdan Shaqiri har sedan årsskiftet hållit sig skadefri efter en lång period av skadeproblem. Nu har han spelat i 12 av lagets 16 senaste matcher. Med tio ligamatcher kvar samt slutspelsmatcher i Champions League under våren hoppas mittfältskreatören kunna spela en viktig roll i laget.

– Jag är alltid glad och nöjd när jag är på planen. Jag försöker att bidra med idéer, med min typ av fotboll, säger Shaqiri till Liverpoolfc.com inför kvällens match mot Wolverhampton.

– Jag vill hjälpa laget att vinna matcher och göra vad tränaren ber mig att göra. För mig är det allra viktigaste att man ger allt för den här klubben.

– Det kommer att bli ännu bättre när jag är på planen och vi vinner fler matcher, vi har förlorat en del på hemmaplan på slutet. Jag hoppas att vi snart kan börja vinna hemmamatcher också. Jag hoppas kunna vara involverad så mycket som möjligt.

– Jag känner mig i bra form. Jag är redo att försöka hjälpa laget till fler segrar om tränaren tar ut mig.

Liverpool kommer till matchen mot Wolverhampton med en seger mot RB Leipzig i ryggen.

– Vi är väldigt nöjda över att vi lyckades ta oss vidare mot vad som är en duktig motståndare. Champions League är en väldigt stor turneringen och självklart vill vi gå så långt som möjligt. Det var en bra match, en hållen nolla och en bra insats i det stora hela. Jag hoppas att det kan leda oss mot en seger i nästa match, säger Liverpools nu,,er 23.

Shaqiri menar att hoppet om en triumf i Champions League lever.

– Vi har lyckats tidigare, vi har vunnit turneringen och vet hur det är att ta sig hela vägen. Men det krävs mycket arbete och även en del tur i vissa matcher. Jag kan säga att min dröm helt klart är att vinna den igen med den här fantastiska klubben, men jag vet hur svårt det är. 

– Allt kan hända inom fotbollen, det såg vi bland annat mot Barcelona. Jag tycker att vi har kvaliteten. Vi spelar bra, särskilt i Champions League. Vem vet? Men vi tar det match för match och fokuserar på kommande motståndare. Vi kommer att möta ett väldigt bra lag, så det kommer att bli två tuffa matcher för att ta sig vidare till nästa runda.

Schweizaren förväntar sig en tuff match på Molineux Stadium under måndagskvällen.

– Ja, det kommer att bli en tuff och jämn match, det tror jag. Wolves har ett väldigt bra lag, de har köpt duktiga spelare och har nu en trupp med både erfarna spelare och väldigt talangfulla spelare. De kan ta kliv uppåt härifrån.

– Det kommer bli svårt, vi kommer att behöva leverera en fin insats för att få med oss poängen. Men jag hoppas att segern mot RB Leipzig kan bidra med extra motivation och självförtroende. 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer