Är Jota nu förstaval i anfallet?

Bild till nyheten Är Jota nu förstaval i anfallet?
Diogo Jota är tillbaka i spel och visar prov på fin form, något som kan göra det svårt för Roberto Firmino att återta sin startplats när han är fit for fight igen.

Liverpool Echos Paul Gorst är en av de journalister som följer Liverpool allra närmast. Inför måndagens match mot Wolverhampton diskuterar han huruvida Roberto Firmino har en självklar plats i startelvan, om han hinner återhämta sig från sin knäskada, eller ej.

Anledningen till att frågan lyfts är att brassen upplevt en tung individuell säsong med endast ett fåtal starka ljuspunkter. Med sex mål på 36 matcher denna säsong har allt fler röster höjts om att Liverpool behöver göra förändringar i den under de senaste säsongerna så hyllade fronttrion som Firmino bildat tillsammans med Sadio Mané och Mohamed Salah.

Brassens svaga form har blivit extra tydlig då han ändå fått spela match efter match under vintern då det saknats ersättare av rang. 

Men nu är höstens succéspelare Diogo Jota tillbaka och har redan visat lovande tecken rent formmässigt efter en skadefrånvaro på tre månader. När han fick chansen från start i onsdagens Champions League-match stod han för en fin insats och levererade assisten till Salahs 1-0-mål. Portugisen tog sig också till flertalet fina lägen som han med lite mer skärpa hade kunnat omvandla till mål.

Gorst tror nu att Jota kommer att få behålla sin plats i startelvan, även om Firmino skulle vara redo för spel på måndag. De båda spelarnas formkurvor denna säsong innebär eventuellt att Firmino, för första gången sedan Jürgen Klopp kom till Liverpool, inte har en garanterad plats i startelvan vecka in och vecka ut.

Roberto Firminos statistik 2020/21:

Premier League: 27 matcher, 6 mål, 5 assist

Champions League: 7 matcher, 0 mål, 0 assist

FA-cupen: 2 matcher, 0 mål, 2 assist

Diogo Jota:

Premier League: 11 matcher, 5 mål, 0 assist

Champions League: 7 matcher, 4 mål, 1 assist

Ligacupen: 2 matcher, 0 mål, 0 assist

Andra källor: Transfermarkt


21 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer