Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

måndag 15 aug 21:00

– Måste erkänna att de var bättre

Bild till nyheten

RB Leipzigs manager Julian Nagelsmann menar att Liverpool mycket välförtjänt tog sig vidare till kvartsfinal i Champions League.

Liverpool hade med sig en 2-0-ledning in till onsdagens returmöte med RB Leipzig och efter ännu en seger med två mål mot noll så var avancemanget ett faktum för Jürgen Klopps mannar.

Inför matchen hade motståndarmanagern Julian Nagelsmann pratat om att det tyska laget hade alla möjligheter att ta sig vidare och att de med risktagande i rätt lägen skulle kunna straffa Liverpool. Så blev det dock inte. Bundesligalaget hade stora problem mot ett välorganiserat Liverpool som var det bättre laget från start till mål.

Nagelsmann var ärlig i sin analys när han pratade med journalisterna efter förlusten.

– Vi ville inte förlora, men ibland måste man erkänna att motståndaren var bättre. Vi måste acceptera det, citeras Nagelsmann av Liverpool Echo.

– Vi måste erkänna att vi är arga och ledsna men samtidigt så tog sig Liverpool vidare till nästa runda mycket välförtjänt.

– Det finns lärdomar att ta med sig. Vi visade inte tillräckligt med känslor på planen. Erfarenheterna från första mötet satt fortfarande kvar i bakhuvudet på spelarna.

– Vi visste att Liverpool hade mycket snabbhet i sina kontringar och talangfulla anfallare. Vi kanske inte var modiga nog. Vi förtjänade att åka ur, men mest med tanke på insatsen i denna match faktiskt.

– Det tog ett tag innan vi kom in i matchen. Det var för få känslomässiga ögonblick, vi var för långsamma, och den inställningen vi har visat på slutet fanns inte där. Efter 25 minuter kunde vi ta kontroll över matchen, men den andra halvleken var likadan igen. Vi skapade inte mycket.

– Vi reagerade på fel sätt och släppte in det första målet - vi försvarade men var inte tillräckligt aktiva och var för långt bort från anfallarna. Man kunde se vilka kvaliteter de besitter. Jota med assisten till Salah som gjorde ett fantastiskt mål. Sedan kom det andra målet och det var game over.

RB Leipzig tog sig hela vägen till semifinal i Champions League förra året och slåss denna säsong i toppen av Bundesligatabellen, blott två poäng bakom giganterna Bayern München.

Bannerbild