– Den här resan är inte slut

Bild till nyheten – Den här resan är inte slut
Steven Gerrard hintar om att han inte kommer söka sig vidare från Rangers efter att ha lett laget till en första ligatitel på tio år.

När man som Liverpoolsupporter greppar efter positiva halmstrån efter den senaste tidens osannolikt svaga resultat från de rödkläddas sida kan man åtminstone glädjas åt Steven Gerrards framgångar med Rangers i Skottland.

I vad som är Liverpoollegendarens blott tredje säsong vid rodret i Glasgowklubben så har han lett laget till en enorm triumf då de under söndagen säkrade den skotska ligatiteln. Utöver att det var Rangers första titel av detta slag på tio års tid kan de glädjas extra åt att de stoppade Celtic från att vinna tio raka.

Steven Gerrards fina arbete som manager har startat många spekulationer om hans framtid. Liverpoolryktena blir allt mer frekventa, även om det är några år bort innan en sådan flytt skulle bli av. Även om framgångarna i Rangers är imponerande är det många som menar att engelsmannen måste visa sina kvaliteter på en något högre nivå innan kan ta klivet till exempelvis Liverpool.

Det spekuleras i att flera Premier League-klubbar är intresserade redan till sommaren, men Gerrard själv verkar tänka på en fortsättning i Rangers.

– Det är svårt att beskriva den här situationen med ord just nu. Jag går som på moln, det är väldigt känslosamt, detta är en resa som inte är över, säger Gerrard i en första intervju efter det säkrade ligaguldet.

– Det finns mer att vänta. När man vinner tänker man alltid på vad nästa seger kan vara. Jag är så stolt över spelarna först och främst. De är de viktigaste människorna inom klubben. Men de är inte lika viktiga som supportrarna. Det är dem som får denna klubben att vara den klubb den är - detta är för dem. Vi har varit djupt nere i vissa stunder, men detta är verkligen en hög topp.

– Vi har varit på en fantastisk resa och vi förtjänar detta.

Tidigare lagkamraten Jamie Carragher tror inte att Gerrard är jättesugen att hoppa på ett Premier League-jobb just nu.

"Om han fortsätter att vinna stort i Skottland kommer det säkert att inkomma erbjudanden från Premier League, där det är mer attraktivt att träna ett mittenlag än Celtic eller Rangers. För Steven Gerrard är jag dock inte säker på att det är så," skrev Carragher i en kolumn tidigare i veckan.

"Det fanns en tid då jag skulle ha hållit med om att Rangers var en bra språngbräda för min tidigare lagkamrat i Liverpool och att han borde fundera på att snabbt ta sig till Premier League för att komma närmare den oundvikliga hemkomsten till Anfield senare i karriären. Efter att ha sett det han byggt i Rangers så tror jag inte att han måste lämna Ibrox för att bevisa någonting på en annan plats. I alla fall inte ännu."

Källa: Liverpool.no


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer