– Vi måste vinna matcher

Bild till nyheten – Vi måste vinna matcher
Jürgen Klopp ville inte prata om topp fyra-striden efter Liverpools sjätte raka förlust hemma på Anfield.

Liverpool kammade återigen noll på hemmaplan under söndagen när Fulham tog samtliga tre poäng tack vare ett mål från Mario Lemina.

– Det var inte tillräckligt bra. Vi släppte in ett mål, lyckades inte att göra mål, förlorade matchen. Det var inte tillräckligt bra, summerade Jürgen Klopp efter slutsignalen enligt Liverpoolfc.com.

– Jag har gjort ett par intervjuer där jag försökt att förklara det. Vi behövde göra lite förändringar och ville aktivt göra några och då är det klart att det krävs lite tid för anpassning. Särskilt när man vet att Fulham är inne i en bra period och att de är ett bra fotbollsspelande lag. 

– Vi inledde OK med sättet vi hittade in till Mo bakom backlinjen. Vi hade lägen, men utnyttjade dem inte. De hade också lägen bakom vår backlinje utan att göra mål. Vi släppte in ett mål när vi inte förväntade oss att göra det, bara några minuter innan paus. 

– Därefter kom vi in i det mer och mer och skapade målchanser, dock utan att göra mål. Med tanke på den situation vi befinner oss i så växer man inte sig starkare och starkare ju längre matchen går utan att vi lyckas hitta nätet. 

Klopp fick en fråga om kampen om Champions League-platserna.

– Ni kan nog tänka er att det inte är vad jag tänker allra mest på just nu. Jag förstår att ni måste fråga, men jag kan inte tänka på det. Vi måste vinna matcher, vi måste vinna en match, det skulle hjälpa och därefter får vi se.

Fulhams Harrison Reed konstaterade efter matchen att Fulham ville vinna mer än Liverpool.

– Jag har redan svarat på en fråga om det. Vinnaren har alltid rätt, men jag såg inte det problemet. Men jag vet inte hur mycket Fulham ville detta, men det är normalt, när man är i en situation som Fulham så säger man sådana saker. Det är inte mitt problem just nu. 

– Mina spelare vill vinna fotbollsmatcher, det vet jag. 

När folk försöker att förklara varför det går så tungt för Liverpool just nu landar många i de enorma skadeproblemen. Klopp fick en fråga om nyckeln för att vända den negativa trenden är att få spelare tillbaka.

– För att vinna en enskild match, nej. För att vara ett framgångsrikt lag igen, för att vara det lag vi allra helst vill vara, självklart måste vi då vara fullt manskap. Vi måste vara bättre än vad vi är just nu, det är tydligt, men vi tänker inte på det (att få tillbaka spelare) nu. Vi tar det match för match.

– Nästa match är i en annan turnering där det inte gått allt för dåligt så här långt, men det blir en tuff utmaning. Vi måste se till att vi är redo. Om vi kan ta oss vidare, vilket det inte finns några garantier för, så kan det höja vårt självförtroende. 


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer