Rapport: Sjätte raka förlusten på Anfield

Bild till nyheten Rapport: Sjätte raka förlusten på Anfield
Liverpool fortsätter att ha enorma problem hemma på Anfield. Fulham tog ledningen sent i första halvlek och då de rödklädda just nu är helt oförmögna att hitta nätet på hemmagräs räckte målet till tre poäng för Londonlaget.

Liverpools första halvlek var en undermålig sådan och Fulham var det klart bättre laget. Hemmalaget saknade energi och kreativitet offensivt och tillät gästerna att gång efter annan hitta in bakom den högt ställda backlinjen.

0-0 stod sig länge men med några få minuter kvar till paus tog Scott Parkers mannar en välförtjänt ledning. Efter en fast situation misslyckades Mohamed Salah att få undan bollen, något som Lemina utnyttjade, snodde åt sig bollen och avlossade ett välplacerat skott som letade sig in i vänstra hörnet.

0-1:

I den andra halvleken höjde sig Liverpool något och tillät inte Fulham att skapa alls lika mycket offensivt, men de hade fortsatt stora problem att skapa och hota framåt. Diogo Jota kom mycket nära en kvittering med ett vackert volleyskott som tvingade Areola i Fulham-målet till en superräddning.

Sadio Mané kom in från bänken och hade en nick i stolpen, men annars var det inte mycket som stämde i de rödklädda anfallsspel som återigen misslyckades att spräcka nollan. Senaste spelmålet hemma på Anfield är fortfarande det mål som Mané gjorde mot West Bromwich 27 december.

Klopps byten där han satte in Fabinho på mittfältet samtidigt som Alexander-Arnold ersatte Neco Williams bidrog med lite energi, men det räckte alltså inte till att hitta nätet mot Londonlaget.

Förlusten innebär att Liverpool nu förlorat sex raka hemmamatcher; Burnley, City, Brighton, Everton, Chelsea och Fulham.